Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Barbere og menstruation

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Da jeg gerne ville begynde og barberer syntes jeg også det var virkelig svært ogs spørge. Jeg syntes bare du skal spørge din mor, hun har selv været i din situation og ved hvordan det er.
Du skal nok få din mens på et tidspunkt, alle for det forskelligt fra person til person. Du er også kun 11 år så du har ikke noget at bekymre dig om, jeg lover du nok skal få den🙂

  • Hej🙂, Pige, 15 år

Hej skat <33
Det er 100% normalt at have menstruation i din alder, jeg ved godt selv det kan være svært at snakke om barbere og menstruation, men jeg synes du skal sige det til din mor først. Fx sig: hej mor jeg har tænkt over om jeg må få min egen skraber de andre piger i klassen har også en, og jeg føler jeg er den eneste” hvis din mor føler du er for ung, sig til hende du bare gerne vil barbere med en maskine, og når din mor synes du er gammel nok så får du en.

Håber du kan bruge mit svar hilsen Pige <33

  • Pige, Pige, 16 år

Hej du❤️
Kan godt forstå dine tanker, og sådan tror jeg at mange har og har haft det.
Med hensyn til at barbere sig, synes jeg lige du skal tænke over hvorfor du gør det, for det er altså helt normalt at have hår diverse steder. Du skal nemlig ikke føle det er fordi du ikke må have hår, og at det er unormalt – for det er det ikke!
Men udover det, er det helt forståeligt at du gerne vil fjerne det, da det godt kan blive lidt irriterende, når man fx har udflåd.
Så synes ikke det er for tideligt, hvis du rigtig gerne vil❤️
Menstruation vil også komme, når DIN krop er klar. Kan virkelig godt forstå dine følelser, omkring at du gerne vil have din mens. Men der er ikke andet at gøre end at vente. Jeg fik det først da jeg var 13, og kender nogen der stadig ikke har fået det.
Du er helt normal!🥰
Knus fra mig

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat