Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Barbere min f!sse

Hej,

jeg er en pige på 12 snart 13

Jeg har haft hår ved min fisse i cirka 1-2 år

jeg vil mega gerne fjernede det

men ved ike om jeg kan skære mig

og hvor jeg lå barbere hende!

Mvh den 12 årig

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Det er helt normalt at have have hår dernede. Men hvis du gerne vil fjerne det så tag en skraber og prøv dig frem evt. når du er i bad. Hvis du skære dig alligevel er det trodsalt ikke jordens undergang. Når du barberer dig skal du sørge for enten at bruge barberskum eller varmt vand. Badet er en rigtig god mulighed. Sørg for at skrabe med hårene, og hvis der er så meget, at det er svært at få væk ved brug af skraberen, så tag en saks og klip det væreste væk først.
Hvis du stadig føler dig usikker på det, så brug inkognito mode på din safari eller google chrome, så du kan søge på en guide.

  • Emilie, Pige, 17 år

Jeg vil lige komme med kogle råd til st barbere dig, nu hvor du frygter st skære dig. Når jeg selv barbere mig, gør jeg det i badet, og har aldrig brugt barberskum, så det kan jeg ikke udtale mig om. Men hvis du vælger at gøre det i badet, så ville jeg råde dig til først st gøre det til sidst, for det er et eller andet med, st huden bliver mindre irreterret af det, når der er varmt dernede. Noget der hjælper endnu mere, er st tage noget oliven olie på der du skal barbere dig, og lade det sidde i 1-2 minutters tid, inden du begynder at barbere. Det gør at din hud bliver blødere, og også hårene. Ens hår dernede er nemmelig så grove, at det godt kan gøre en smule ondt at barbere dig. Men der hjælper oliven olie virkelig godt. Og så for Guds skyld gør det med hårene. Det vil sige ned ad. Håber du kunne bruge mine råd

  • Marie, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat