Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

I tvivl om mit køn

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej

Har selv døjet med tanker som dette i noget tid nu. Det er ekstremt forvirrende og i det hele taget stressende at være ukomfortabel i sin egen krop. En ting jeg dog gerne vil pointere er at man stadig godt kan være en pige uden at passe de traditionelle regler. Men når du decideret begynder at misunde drengekroppen og ville ønske det var dig kan det potentielt godt betyde at du ikke er en pige. Det er selvfølgelig forskelligt fra person fra person, men bare det at du tænker du ikke er en pige er også et tegn på at det kunne være sandt, eftersom de fleste cis kønnet ikke overvejer om de måske var et andet køn (kan godt være de gør det, men synes stadig det var en god pointe).
Du behøver som sådan ikke at beslutte dig for hvilket køn du er undtagen hvis det går dig på. Fx er jeg selv “unlabeled” både i forhold til køn og seksualitet. Jeg hælder dog mod “agender” som hverken er mand eller kvinde.

Noget jeg tænker der kunne hjælpe dig var at researche og finde information om køn og andre der er “trans” “cis” “interkønnet” mm. Der er jo et dusin af forskellige køn og fordi vi nemlig ikke snakker så frit om køn kan det være endnu mere forvirrende, hvilket det derfor er godt at vi har internettet til at høre/ læse om andres tanker omkring dette.
En anden ting du også kunne gøre er at snakke med en om det (helst en du stoler på som du ved ikke vil være judgmentel). Det kan både være en ven/ familiemedlem eller nogle på nettet der kan relatere til dig. Tænker selv det kan hjælpe utroligt meget og måske hjælpe dig på rette vej.

Husk altid på at der i virkeligheden ikke er noget pres om at du skal identificere dig lige med det samme. Tag dig god tid og huske altid at tænke på dig selv først. <3<3<3

  • Anonym, 15 år

Halløj med dig!
det er tydeligt, at du har gjordt dig mange tanker om dit køn og hvad det indebærer. Det er kun dig selv, som i sidste ende kan finde ud af, hvad du identificerer som. Hvis du er seriøs om, at du måske ikke vil være en pige, er det vigtigt at snakke med nogen. Det er måske svært for dig at snakke med en du kender om dine følelser, og så kunne du måske ringe til børnetelefonen eller lign. Du kunne muligvis snakke med en psykolog, ikke fordi der er noget galt med dig, men fordi at en psykolog ville kunne hjælpe dig med at forstå dine tanker.
Venlig hilsen to piger der godt kan lide at hjælpe.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat