Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvordan spriger jeg ud?

jeg har aldrig rigtig været tiltrukket til dreng

og der er den her ene pige (min bff)

jeg tror jeg kan lide,

jeg har har sagt til hende at jeg jeg er bisexuel

men jeg er nu mere lesbisk,

jeg har også en masse i min klasse der er homofobiske.

der er nu også denne ene dreng

der har inviteret mig ud flere gange

men jeg ved stadig ikke hvad jeg skal sige.

skal jeg sige ja og inorere min sexualitet

eller skal jeg sige nej og spinge ud?

mvh en pige på 14

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Der er næsten ikke andet and at prøve sig frem. Man er tit i tvivl om sin sexualitet når man kommer i pupertet, jeg var det selv. Der er ikke andet end at prøve at være åben. Du kan jo prøve at gå lidt videre med drengen og se om det overhodet ikke siger dig noget at være sammen med ham, måske at kysse ham eller blive rørt ved. Hvis det ikke siger dig noget skal du nok være ærlig over for ham og slutte det. Det samme med din bff. prøv evt. at ligge med hende hvis hun er indforstået og se om det er mere tilfredsstillende for dig. Prøv dig frem – det er mit bedste råd.

  • Karin, Pige, 16 år

Hey
Jeg har prøvet præcis det samme. Jeg var også vild med min bedste veninde i et stykke tid, men på det tidspunkt vidste jeg ikke at jeg var til piger. Der var også en dreng fra min klasse som inviterede mig ud, men jeg sagde at jeg var til piger, og han tog det fint.

Du skal ikke springe ud hvis du ikke har lyst til det. Du skal først gøre det når du er klar til det. Du kan jo fx sige til drengen at han ikke lige er din type. På den måde behøver du ikke at sige noget om din seksualitet. Hvis du ikke har lyst til at gå ud med ham, skal du ikke gøre det. Det er dig der bestemmer.
Håber at du finder ud af det <3

  • Noa, Pige, 15 år

Jeg synes du skal springe ud men nu skriver jeg springe ud det du enlig burde gøre er at stille og roligt nøgternt og klogt forklare hvorfor du springer du og hvad det følelsesmæssigt har krævet af dig og dermed også sige nej tak til invitationen.
og nej det er ikke let men det er klogt og af den grund er jeg også sikker på du gør det.

PS det med at springe ud var mere for at illustrerer at du ikke skal komme brasende ind hoppe og springe mens du forklare men er nok et unødvendigt råd til sådan en klog person som jeg synes det virker til at du er. Held og Lykke.
Mvh liberalisten

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat