Brev

Hvordan siger jeg det pænt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej 15 årige dreng
Det er helt i orden at havde det sådan. At man er forvirret og ikke ved hvad man skal gøre.
Det er først og fremmest sødt af dig at bekymrer dig over din veninde nr 1.
Men du kan sikkert mærke i maven hvordan det begynder at være ubehageligt. At du ikke ved hvordan du håndtere måden at sige hvordan det er til veninde nr. 1
Jeg vil anbefale dig at lige tage det stille og roligt, men du skal også mærke i maven hvordan du har det med veninde nr. 2.
Du kan altid skrive om at mødes med din veninde nr. 1 og så derefter få snakket lidt. Lige vide hvor du har hende henne. Ligegyldig hvor ubehageligt det kan være, så er det måske bedst at din veninde nr 1 for at vide at du ikke har det på samme måde. (Hvis hun stadig er vild med dig) men sørg for at virke forstående og venlig, Hvis du er ærlig med hende om tingene. Du behøver ikke at nævne din veninde nr. 2. At du kan lide hende på den måde. Men hvis dig og veninde nr. 2 går hen og får noget for hinanden, så er det jo godt for dig og hende. Men ikke lad din veninde nr. 1 få dig til at føle dig tvunget til at gøre de ting der gør hende glad. Sørg for at have dig selv først og husk at du kan ikke gøre for hvem du falder for. Det er helt normalt at have det sådan her. Bare tag det stille og roligt og få snakket med din veninde nr. 1 omkring situationen mellem dig og hende.

Held og lykke og jeg håber mit svar hjalp 🙂

M.v.h Ruca

  • Ruca, Pige, 18 år

hej
altså som jeg har forstået det kan du bedre lide 2 på kæreste måden men altså hvis du ikke kan lide 1 så bare sig det til hende hvis du så kan lide 2 så bare sig det ud du ved aldrig om i føler det samme
pigen her

  • pigen, Pige, 13 år

uff.. server en svær situation.
Sådan som jeg har forstået det kan du bedre lide 2, måske du så bedre kan lide 1 som en ven, en tæt ven eller noget. Det kan jo også være at du ikke helt ved om der er en “favorite” Men ihvertfald synes jeg da du skal snakke med 2 on det.. eller lige tage en pause og tænke over 1 og 2

  • DetMigPaul, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?
Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat