Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilt første jul

Jeg er en pige

 

mine forældres bliv skilt for lidt under et år siden.

Det er første gang jeg skal holde jul uden min mor eller far.

Jeg glæder mig ikke til juleaften som jeg plejer at gører.
 

Er der nogen der har et godt råd

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Gør som jeg gør. Aftal at du holder jul med en af dem den 23 og den anden den 24. Så kan du skifte mellem at være hos mor den 23 og far den 24 og så næste år far 23 og mor den 24.

  • Anonymous, Dreng, 12 år

Jeg er selv skilsmisse barn og har tidligere haft det svært med at vælge. Hvis du føler at dine forældre begynder at presse på i forhold til at du skal være ved den enkelte, skal du virkelig huske at sige fra. Ikke nok med at du føler dig presset-stresset-irriteret osv. Så skaber det også en respekt fra både din mor og fars side og du begynder måske at må tage flere valg selv mht. fx. ting som julen. Det er en rigtig god idé at holde jul d.23 hos en og d.24 hos en anden. Jeg ved godt det kan være svært med tanken om at ens forældre ikke er sammen længere, men det må man komme ud over og tænke på at man stadig er omringet af familie der elsker en. Dine forældre elsker dig bestemt stadig rigtig rigtig rigtig meget. Du må også bare huske på at det måske bare ikke føltes rigtig for de 2 længere og de ting sker altså desværre bare i forhold. Nu ved jeg ikke om du selv har været i et forhold, hvor I har slået op. Men hvis du har, må der jo også være en vis forståelse overfor dine forældres valg og på den måde også kunne hygge dig juleaften :))

  • Hjælperen2.O, 16 år

Sødeste skat!
Jeg er også skilmissesbarn. Jeg har været det i noget stykke tid! Jeg syntes også det var hårdt første gang! Men hør… Livet går ikke altid efter skinnerne! Du må holde jul med din mor eller far. Du kan afte fx. At du holder jul med din mor Den 24 december (juleaften) og holde jul hos din far den 25 December! Det hjælper!

Mvh Pigen med forældre der også er skilt

  • PigenPå11, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat