Brev

Min søster

Jeg føler at alt hvad jeg siger til min søster

så svare hun mig igen!

Og især når hun har venner på besøg

så når jeg siger noget til hende

spiller hun bare smart og svare mig igen!!!

HVAD SKAL JEG GØRE

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Jeg er selv storesøster til en pige på din alder, og jeg tror godt hun kunne have det på samme måde som dig.
Når jeg svare hende igen er det for det meste fordi jeg bliver ked af hvad hun siger og jeg ikke synes hun kan være det bekendt at snakke sådan til mig. Jeg elsker hende højt selvom jeg ikke viser det nok, og derfor bliver jeg nemt trist når hun ikke viser det samme. Så bliver jeg også sur på hende fordi hun ikke viser at hun elsker mig når jeg gør. Jeg arbejder på at respektere hende og hvordan hun har det, men hun såre mig nemt fordi jeg inderst inde bare vil beskytte hende.
Derfor kommer jeg tit til at være lidt led tilbage til hende. Jeg ville elske hvis hun kom og fortalte at hun elsker mig men at jeg måske også såre hende når jeg svare igen. Der er altid en side som vi ikke viser det lover jeg dig 100%!

Måske skulle du fortælle hende VENLIGT at du bliver ked af det når hun snakker sådan til dig. 9/10 gange vil hun lytte og hjælpe dig det lover jeg. Store søskende har tit en trang til at være den store og beskyttende og jeg kan godt se at det kan være frustrerende, men det vi helst vil have er at du er okay og at du også elsker mig.

Jeg tror det er noget i begge skal hjælpe hinanden med. I skal begge være venlige og respekterende overfor hinanden selvom det kan være svært og frustrerende. Sådan virker kærlighed. Hvis man ikke vil såres så skal i begge hjælpes ad. Være støttende og nærværende, så bliver i mere trygge ved hinanden og så skal i nok blive tættere. Det er vigtigt at du fortæller hende det! Men igen pas på ikke at skyd skylden over på hende. Så gør du bare hende ked af det og så vil hun i hvert fald ikke hjælpe.

Respekter hinanden så skal i nok finde ud af det. Husk at hun 100% ikke viser dig hvordan hun har det hele tiden. I afhænger af hinanden så i er nødt til at hjælpes ad hvis i vil have et tættere forhold.

Aldrig brug dine forældre imod hende. Hun vil bare føle sig presset og udelukket. Man kan ikke bekæmpe ild med ild ved du vel.

Hvis du fortæller hende det så vil hun lytte!

<3 fra lynx

  • Lynx, Demigirl, 16 år

hejjjjjjjjjj altså du kan starte med at sige det til din mor eller far og spørge hende hvis hun ville stoppe fordi det ikke føles rat

  • ANONYM, non-binary, 12 år

Hej jeg har også en søster hun gjorde det samme ved mig. Til sidst fortalte jeg det til min mor, hun hjalp mig og min søster. Og et halvt år senere så kan jeg ikke leve uden min søster . Prøv at sige det til dine forældre og spørg om de vil tage en snak med jer begge to.

  • Matilde, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat