Brev

Min morfar

Hej

jeg er rigtig ked af det

min morfar er død

jeg kan ikke koncentrerer mig i skolen

hvad skal jeg gøre

Dreng, 10 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde,
Jeg har selv mistet til døden, og ved hvordan du har det. Det er rigtig vigtigt at få snakke om sådan noget. Du må ikke gå med det alene. Du nødt til at sige det til dine forældre. Fortæl dem hvordan du har det, og det bedste de v kan gøre er at hjælpe så godt de kan.

Måske skal du til en børnepsykolog, det ikke farligt, men det hvor der kommer en som har forstand på følelser og os som mennesker. Han eller hun vil forsøge at hjælpe dig til at få det bedre. Det ikke værre end hvis du snakker og leger med dine venner. Men formålet er at hjælpe dig til at få det bedre.

Måske spørg du hvordan leg og snak skal hjælp dig. Det gør det, fordi man får liv til at komme ud med det du går med. Samtidig med at psykologen stiller spørgsmål, du ikke selv har tænkt på.

Få fat i dine forældre søde. Jeg har selv fået til psykolog, og det har virkelig hjulpet mig. Derfor tror jeg på det også vil hjælpe dig 😊

  • A, Pige, 21 år

Hey du. Jeg forstår godt at det påvirker dig. Det er aldrig nemt at miste nogle. Det er svært for alle. Jeg syntes du skal snakke med dine forældre om det. Det er meget vigtigt at du ikke går med sådan en sorg alene da det kan påvirke folk mentalt.. Savn på en person der er død, er aldrig nemt som sagt. Men,

Det bliver nemmere over tid. Det er ikke sikkert at du nogle sinde kommer af med det. Men det bliver bedre, uanset hvad. Jeg kender ikke din fammilie men jeg er sikker på, at de vil lytte til dig og tage det alvogligt.

Det er vigtigt at du ved at du ikke er alene. Hvis det af en eller anden grund ikke bliver bedre, er der også therapi. De kan helt sikkert hjælpe dig. Snak også med en ven du stoler på om det. Jeg har sagt det før men det er vigtigt at du ikke går med de tanker alene. snak med nogle om det.

Jeg håber jeg kunne hjælpe dig.

Held og lykke herfra!

  • En person, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat