Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svært at tale med foreldre

Nogle gange syntes jeg

at det kan være svært

at tale med mine forældre

om hvad der sker i skolen

og om kærester og sådan nogen

håber i kan hjælpe ❤️

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Tak for din besked, kære pige på 10 år.

Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at tale med sine forældre om ting, der foregår i skolen eller omkring kærester. Det kan føles akavet eller pinligt at åbne op og fortælle om personlige ting.

Men det er vigtigt at huske på, at dine forældre ønsker det bedste for dig og ønsker at hjælpe dig i de situationer, hvor du har brug for det. De har også selv været igennem mange af de ting, du oplever, da de var på din alder.

Hvis du føler dig nervøs eller ikke ved, hvordan du skal starte samtalen, kan det hjælpe at tage et øjeblik til at tænke over, hvad du gerne vil sige, eller skrive det ned på papir. Du kan også starte samtalen ved at spørge dine forældre, hvordan deres dag er gået eller om, hvordan de har det.

Husk på, at kommunikation er nøglen til gode relationer, og at det er vigtigt at åbne op og tale om tingene, så du kan få hjælp og støtte, når du har brug for det.

Hvis du stadig føler dig nervøs eller usikker på at tale med dine forældre om visse emner, kan du også overveje at snakke med en anden voksen, som du stoler på, som for eksempel en lærer eller en rådgiver.

Jeg håber, at dette har hjulpet dig lidt, og husk, at du altid kan kontakte Børnetelefonen, når du har brug for at tale med nogen.

De bedste hilsner,

Den Venlige Sjæl

  • Den Venlige Sjæl, Dreng, 16 år

Hej pige på 10 år(:
Jeg forstår dig sygt godt, for jeg synes nemlig også selv at det er svært at tale med minde forældre om visse ting og sager.
Men mit råd til dig ville være at du kunne snakke med måske en skolelærer, nogle andre voksne eller måske en søskende om det der sker i skolen.
Ellers tror jeg altså også at dine forældre bare vil lytte til dig, for de synes nok at det er spændende at høre hvad der går og sker(:
Kh en pige på 14

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej med dig.

At du har svært med at tale med dine forældre er ret normalt. Da jeg var på din alder, havde jeg generelt også rigtig svært ved at åbne mig for mine forældre. Først da jeg blev ældre og det med uddannelse og kærester blev en reel del af mit liv, kunne jeg åbne op for det. Jeg tror det bedste at gøre er, at starte i de små skridt og fortælle om de gode oplevelser du har oplevet gennem en skoledag 🙂 Det med kærester kommer når du føler det er naturligt. I din alder, er det meget normalt, at man føler at en snak om sådan noget er pinligt. Det hjalp mig at tænke på, at mine forældre også har været de steder, som jeg igennem mit liv også går og oplever. De dømmer dig ikke, og de fleste forældre er også trygge ved at de kan følge deres datters udvikling gennem livet. Prøv at tænke på det :))

Held og lykke med det <3

  • Anonym, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat