Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige 16 år, mange forældre er overbeskyttende, men de gør det i god tro. Men hvis du synes det har taget overhånd og du gerne vil have mere frihed, syntes jeg du skal tage en god snak med dem. Og fortælle dem det, så tror jeg de begynder at forstå det.

Vh Andreas

  • Djfj, Dreng, 16 år

Kære pige!

Jeg kan høre at du syntes det er nederen at de er for overbeskyttende, måske savner de dig bare? Måske er det fordi de ikke vil risikere noget? Hvem ved.

Nå men du skal tale med dem og fortælle dem at det er vigtigt for dig at det går godt socialt med dig. Venner og familie er de vigtigste ting i ens liv, men familien må også lære at man også har et andet liv ude for dem.

Så altså alle har virkelig brug for frisk luft “at være social med sine veninde/venner”. Det er vigtigt du informere dine forældre om det her. Du har brug for det. Og det ikke bare én gang, men ofte. Du går op af dine forældre dagen lang, når du kommer hjem fra skole. Skolen giver altså ikke nok tid til det sociale, men mere til det faglige. Derfor er det SÅ sindssygt vigtigt at man kommer ud.

Tal med dem og brug gerne min besked, hvis det lyster.

Mvh. En pige

  • Ukendt, Pige, 15 år

Hej.
jeg syntes du skal snakke med dine forældre og komme med gode pointer hvorfor du gerne vil være lidt mere fri og være sammen med dine venner fx noget med “jeg er kun ung engang, så lad mig du leve det fuldt ud” eller noget i den stil. men husk nu ikke at gøre det hver weekend, det kan gøre dine forældre kede af det fordi de savner dig og mangler “at have dig i deres liv” på samme måde som da du var mindre, der var du nok sammen med dem mere!
du har ret til at ses med dine venner og have det sjovt med dem.
håber det kunne hjælpe. pas på dig selv<3

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat