Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Får rigtigt meget skæld ud af bonus far

Hej…
Jeg har et problem og det er at mine forældre er skilt. Min mor har fået en ny kæreste…

Jeg kan ikke rigtigt lide ham for er der det mindste rod på mit værelse så får jeg mega meget skæld ud over det men når min bror roder helt vildt meget spørger han på en sød måde om han vil ryde sine ting op og han få intet skæld ud…

Men hvad skal jeg gøre?

Har tænkt mig at sige til mig far at jeg kun vil bo hos min mor indtil min far og hans kæreste flytter ind i det nye hus og derefter gider jeg ikke bo hos min mor når jeg får så meget skæld ud af dem…

Men er i tvivl om det er en god ting at gøre!

Kh pigen der er forvirret og ked af det

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

hej pige på 13 år,mine forældre råbte hele tiden så de bliv skilt da jeg var 2 og så fik min mor ny kæreste som hun har i nu og det er det samme med ham han råber af mig over næsten igen ting og gør mig ked af det og min mor tror alt han siger er rigtigt men det er det ik han lyver om mit til hende g så bliver hun sur på mig. snak med nogen om det som fx lære,veninde,søskende hvis man har det og det er ik blivet bedre efter jeg er blivet teenager men jeg har en dejlig venide som jeg må sove hos når jeg har brug for det og vil altid snakke så hvis du har en sød venide så prøv og snakke med hende og jeg ønsker dig alt held og lykke her fra

  • Anonym, Pige, 13 år

Kære du

Jeg oplevede det samme da jeg havde din alder (lød jeg lige 1000 år gammel der?), og min kusine oplever også det samme lige nu.
Pointen er, at det er ekstremt grænseoverskridende. Lige meget hvor flink han end er, så er han ikke din far eller nogen som helst anden ‘autoritær’ figur i dit liv, så det gør det endnu mere ubehageligt når han skælder ud.
Det er din MORS kæreste, og at være sammen med ham er hendes valg – ikke dit!:)

Tag en snak med din mor uden hendes fyr, og fortæl hende det. Prøv at forklar hende, at han jo er kommet ind i dit liv, og forsøger at tage en opdragende rolle, du ikke er okay med. Det går over dine grænser, og det er vigtigt hun forstår det.
Du kan eventuelt foreslå at hun er ‘ansvarlig’ for børneopdragelsen i huset? Du er ikke hans barn, så det er trods alt din mor der skal styre showet her, så prøv at foreslå at hun siger det til dig, når dit værelse er rodet.

Men det er sindssygt træls, og jeg kan godt forstå du ikke gider det. Heldigvis har du jo en far, som garanteret glæder sig sindssygt meget til at få lov til at være så meget sammen med dig!

  • Telly, Pige, 18 år

Jeg synes ikke du burde flytte fast over til din far.

Prøv at snak med både din mor og din papfar om det, fortæl hvordan du har det, og fortæl du ikke synes det er rart når fin papfar hele tiden skælder ud.

Hvis det ikke hjælper ku du snakke med din far og se om han kan gøre noget ved det hvis både din mor og papfar er ligeglade eller noget i den stil

  • Bingo, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat