Brev

Venner?

Hej
Jeg ved godt mit problem ikke er slemt, men håber bare der er en der kan hjælpe.

Jeg går i 9 klasse, og ja jeg skal snart videre.

Min klasse er meget opdelt, og jeg er den der står i midten.

Jeg snakker lidt med alle, men kan tydeligt mærke jeg ikke altid er velkommen.

Jeg bliver sjældent inviteret til fester, og når jeg prøver at sætte noget op er der ingen der gider eller kan.

Så spørgsmålet lyder på hvad skal jeg gøre for at folk gider tage intiativ til et venskab med mig?

Den skal jo gå begge veje.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Spørgsmål er der en grund til at de ikke gider dig
Ellers så prøv at blive bedre venner med begge grupper eller snak mere med dem og hvis den anden gruppe ikke gider så prøv at gå over til den anden gruppe.
Jeg ved ik om det hjalp men håber at det hjalp lidt

  • Dreng, Dreng, 14 år

Det svært at sige når man ikke kender dig :/, men for min erfaring er 9.klasse et hårdt år hvor at mange mennesker prøver at finde sig selv, som kan gøre at de lidt glemmer andre omkring dem. Det gør at mange er lidt egoistiske i den alder. Jeg havde det meget på samme måde som dig da jeg gik i folkeskole.

Mit svar ville være at hvis der er nogen du passer godt ind med kan du helt klart prøve at lave et bedre venskab med dem, Fx invitere dem i biografen. Men hvis folk er idioter mod dig så ville jeg selv sige at de ikke er værd at være venner med.

Efter du er gået ud er der VILDT mange muligheder for at få nye venner for livet. I min egen erfaring tog jeg et år på efterskole som var det fedeste år af mit liv. Jeg havde aldrig prøver før at alle folk var så åbene mod nye venskaber. Nu er jeg så nået til at jeg går i 2.G på gymnasium, hvor at jeg selv føler mig “fint populær.

  • Bast, Dreng, 18 år

Lad tiden komme an, jeg er sikker på at nogen gider at være venner med dig, fordi du virker som en ganske sød person.

  • Muffin, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat