Brev

Stjålet veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej jeg ved godt det er svært at spørge om man må være med men det er næsten det endeste der virker. Hvis du ikke har lyst til det er det måske en ide og prøve nogle af de andre eller nogle fra parelelklassen?
Jeg håber at det hjalp.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej
Det her er en svær situation, og jeg har set folk, der har været der.
Men først og fremmest synes jeg, at du ikke skal være bange for, at de andre bagtaler dig. Det lyder som om at fordi du er bange, lukker du også dem ude.
Jeg vil virkelig ikke gøre dig ked af det:/ Plz don’t take this wrong.
Men der er altid nogen at være sammen med. Her er det desværre dig, der skal melde dig ind. For hvis du aldrig er med, tror de, at du ikke gider dem.
Jeg siger ikke, at du skal glemme din veninde, for ægte veninder er der altid for en. Men vær også sammen med nogle andre.
Men ellers så lav noget med klassen digitalt. Lav mad, se film eller bare snak.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hejsa
Kan godt forstå det er en svær situation at stå i. Det er nok ikke nemt at kontakte sin veninde, hvis man føler hun ikke “gider” en længere, så hvad med at prøve at kontakte hende den nye, og spørge om hun ikke ville være sammen en dag.
Giv hende en en chance. Det kan være i klinger helt vildt godt sammen og hun er super sød. Hvis du har mod på det, kunne du måske fortælle hvordan du har det. Er helt sikker på hun forstår. Det kunne jo være hun kunne hjælpe dig lidt, ved at invitere dig med i nogle af hendes og din gamle venindes aftaler.
Håber du kan bruge mit råd

  • anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat