Brev

Overbeskyttende forældre og ensomhed

Hej, jeg er en pige på 17 år

Jeg har ret overbeskyttende forældre,

og jeg kan ikke holde til det længere,

de skriver og ringer hele tiden,

og vil altid have så mange detaljer

som muligt når jeg er ude,

fx hvor jeg skal hen, med hvem, hvornår

og hvordan jeg kommer hjem osv,

fordi de vil have jeg kommer hjem i godt behold,

hvilket er okay, men det bliver for meget for mig

at de stiller så mange spørgsmål,

ikke fordi jeg skjuler noget,

men fordi det er for belastende

og det ødelægger en stemning for mig,

hvis mine venner beslutter sig for

at tage et andet sted hen, så skal jeg skrive til dem,

hvor jeg er og adressen, det bliver for meget,

så derfor har jeg egentlig ladet vær med at tage ud, h

vilket har resulteret i

at jeg ikke bliver inviteret til noget

og derfor føler jeg mig også ret ensom,

hvad skal jeg gøre?

Pige, 17 år
Svar fra andre

Børn

hej! jeg har en veninde der har lidt af det samme problem som dig. jeg har givet hende nogle råd og en af dem er at du kan sige til dine forældre at du kan have gps på istedet for at skrive hele tiden, og så kan de også bare lige tjekke dig når de er bekymret. håbede det hjalp

  • 13 årig pige, Pige, 13 år

jeg syntes du burde samle dem, sætte dig ned med dem og snakke med dem om hvorfor der er et problem for dig og hvordan du snart er 18 og ikke er et barn mere. de burde ikke være så beskyttende over for dig siden du jo næsten er voksen og at du måske bar har brug for selv at styre dit liv. hvis de er bange for din sikkerhed kunne du jå få en peberspray eller noget lign, måske det ville lindre deres bekymringer. de kan evt også få lov til at få din find my iphone lokation, hvis du ik har en iphone så find en anden tjeneste som gør det samme, altså giv dem din gps loaktion så du ikke behøver hele tiden at opdatere dem på hvor du er.
jeg håber dit problem bliver løst og du får det bedere 🙂

  • dreng på 14, Dreng, 14 år

Hej jeg synes at du skulle prøve at fortælle dine forældre at du synes at det bliver for meget og at du bliver ensom fordi du undgår at gå ud med dine venner og sammen kan i lave nogle aftaler. Måske det kan være en ide at du selv informerer dem mere, måske lidt mere i starten end hvad du gider. Så kan det være at de bliver mere trygge og slapper mere af. Håber mit råd kan hjælpe.

  • pige på 11 år, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat