Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nye venner

Hej

Jeg har det tit svært ved at være sammen med folk,

og det får mig nogen gange til at føle mig udenfor og ensom.

F.eks. jeg ved ikke hvordan jeg skal starte en samtale,

jeg ved ikke hvordan jeg skal spørge folk

om de vil være sammen efter skole/træning/i vores fritid

og jeg ved ikke hvordan jeg skal finde nye/flere venner.

Er der nogen der har nogle råd til dette?

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har/har haft nogenlunde samme problemer. Mit råd er at du skal prøve at finde ud af HVORFOR?
Hvorfor har du det problem? Hvad er problemet? Hvad er du bange for?
Når du ved det kan du prøve at løse det.
Hvis du for eksempel er bange for at blive afvist, så find ud af hvorfor og hvad der skal gøres ved det.
I skolen kan der måske være nogle irriterende fællesaktiviteter eller du kan prøve at snakke med nogle du ikke plejer at snakke med. Hvis du ikke kender dem kan det jo være ligemeget hvad de tænker om dig. Start med at sige: Hey, hvad laver i herovre? Eller sådan noget.
Det kan måske være en fordel at søge venner fra de andre årgange eller klasser. Måske også pigerne hvis du ikke er så meget sammen med dem.

  • M, Pige, 14 år

Du kan måske sige det til din lære, det kan jo godt være at der er en anden der heller ikke har nogle at være sammen med så kan din lære sige hvem det er. Du kan også prøve at komme med i en vennegruppe og se om det er noget.

  • S., 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat