Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mine venner er FAKE

kære børnetelefonen

min veninde som jeg har været venner med i lang tid

bagtaler ALLE hendes venner og derfor sikkert også mig.

jeg har fået at vide at hun hader mig og ikke kan lide mig

men hun er stadig sammen med mig hver dag.

skal jeg hende om det eller bare lade det være.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.

Jeg synes du skal gå over til nogle andre. Og hvis hun så kommer og siger noget, må du sige det som det er. Altså at du har hørt at hun bagtaler dig.
Og så må du tage den derfra.

Håber det hjalp.

  • Carla, Pige, 15 år

Snak med hende om det. Det er virkelig ikke en fed situation at stå i, så få det overstået. Prøv også at være sammen med nogle andre, så du ikke er så afhænging af din veninde. Håber det hjalp.

  • H+A, Pige, 12 år

Hej søde,
Det lyder forfærdeligt, men samtidig også som om at der er noget der ikke stemmer.

Hvis hun virkelig hader dig, hvorfor i alverden skulle hun så bruge tid sammen med dig hver eneste dag?

Hvis jeg hader en person, er det sidste jeg har lyst til, at være i samme rum som personen. Nogle gange når jeg skal til et eller andet, sker det at en person jeg virkelig ikke kan lide er tilstede. Men for værtens skyld bider jeg i det sure æble, og lader som ingen ting. Det giver derfor slet ikke mening for mig, at hun skulle have lyst til at være sammen med dig, hvis hun virkelig hader dig.

Nogle gange kan man sige nogle ting, som kan virke hårde, uden at der er nogen mening i det.
Eksempelvis har jeg før sagt til min lillesøster når jeg var sur på hende, at jeg hader hende. Ord jeg aldrig skulle have sagt, for jeg elsker hende jo, hun er min lillesøster. Måske du har gjort noget hun ikke brød sig om, og derfor sagt til andre at hun hader dig, også er tingene blevet tager ud af indhold.

Forstil dig du sidder i en cirkel med 9 andre personer. Du hvisker en lille historie til den ene, som hvisker historien videre til den næste, ogsådan bliver det ved, indtil historien når frem til den sidste person, som sidder på din anden side. Den her person skal så fortælle historien højt, hvad tror du der sker? Den historie der fortælles er slet ikke den samme, som du fortalte. Min pointe er, tal med din veninde, fortæl hende hvad du har hørt, og spørg hvad der sker.

Tænk nu hvis det du har fået at vide, slet ikke er hvad der er sket. Så dømmer du din veninde på et forkert grundlag.
Tal derfor med hende søde, lad vær med at beskyld hende for noget. Sig du har hørt nogen har sagt sådan, og at du gerne vil vide om det passer. Hvis det er normalt hun går og bagtaler andre på den måde som du siger. Så er der en grund. Måske hun har det svært, måske der er noget galt hjemme i privaten hun ikke fortæller. Tal med hende, spørg om hun har brug for din hjælp. Sig hun kan fortælle dig alt. Måske hun venter på at du rækker en hånd ud.

Alt held og lykke til jer begge søde 🙂

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat