Brev

Ingen venner

Hej BB.

Som overskriften siger har jeg ikke nogen venner.
Jeg spiller computer altid for ikke at tænke på det.

Jeg havde venner engang og elsker at være sammen med, men jeg er bare for nervøs for at blive afvist hvis jeg spørg nogen om vi skal lave et eller andet. Så derfor undgår jeg det bare.

Jeg går ikke til noget derfor er det svært for mig at få nye venner.

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Haj
Jeg kender godt det der med ikke at have nogle vinder.
men mit bedste råd jeg kan give dig er at starte til en sport, en sport hvor du er sammen med andre og så prøv at være mere åben. hvis du nu hører nogle der snakke om at de skal hænge ud så spørge dem om du ikke må komme med jeg ved godt det kan hver svært at spøger men man for ikke et svar vis man ikke spørger.

  • håber at det hjælper, Pige, 14 år

du skal ikke være bange for at blive afvist! Det kan igså vlre at hvis der står en drnegegruppe at du så måske går hen og spørge om du må være med eller sådan noget

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej! Du skal ikke være bange for st blive afvist! Du kan jo også spørge lidt indirekte så mår du lige støder på en, spørge hvad de skal i weekenden, og så se om de vil være sammen. Men mit tip til dig er at du for exempel kunne tilmelde dig en spille-klub/på anden måde få spillevenner. Det kan helt klart give dig den sidste selvtillid du mangler! Og det er jo bare bag en skærm så der kan man være helt ligeglad med at blive afvist.

  • Hdh, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere
Chat
Chat