Brev

Ingen venner

Hej BB.

Som overskriften siger har jeg ikke nogen venner.
Jeg spiller computer altid for ikke at tænke på det.

Jeg havde venner engang og elsker at være sammen med, men jeg er bare for nervøs for at blive afvist hvis jeg spørg nogen om vi skal lave et eller andet. Så derfor undgår jeg det bare.

Jeg går ikke til noget derfor er det svært for mig at få nye venner.

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Haj
Jeg kender godt det der med ikke at have nogle vinder.
men mit bedste råd jeg kan give dig er at starte til en sport, en sport hvor du er sammen med andre og så prøv at være mere åben. hvis du nu hører nogle der snakke om at de skal hænge ud så spørge dem om du ikke må komme med jeg ved godt det kan hver svært at spøger men man for ikke et svar vis man ikke spørger.

  • håber at det hjælper, Pige, 14 år

du skal ikke være bange for at blive afvist! Det kan igså vlre at hvis der står en drnegegruppe at du så måske går hen og spørge om du må være med eller sådan noget

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej! Du skal ikke være bange for st blive afvist! Du kan jo også spørge lidt indirekte så mår du lige støder på en, spørge hvad de skal i weekenden, og så se om de vil være sammen. Men mit tip til dig er at du for exempel kunne tilmelde dig en spille-klub/på anden måde få spillevenner. Det kan helt klart give dig den sidste selvtillid du mangler! Og det er jo bare bag en skærm så der kan man være helt ligeglad med at blive afvist.

  • Hdh, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om hvordan du kommer ud af ensomhed

Føler du dig ensom eller udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste, der er nemlig mange unge, der oplever ensomhed. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget, er det vigtigt, at der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at være ensom og omvendt kan man godt have mange venner og stadig føle sig ensom.

Hvis du er ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret med til fester? Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker min billeder på Instagram? Hvorfor snapper dem fra klassen aldrig til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor er jeg ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Heldigvis er der mange ting, du kan gøre. Her kan du få forskellige gode råd til, hvordan du kommer ud af ensomhed og få tips til, hvordan du kan få venner. Du kan også læse andre børns breve og se hvilke svar, de har fået fra BørneTelefonen.

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere
Chat
Chat