Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen venner

Hej BB.

Som overskriften siger har jeg ikke nogen venner.
Jeg spiller computer altid for ikke at tænke på det.

Jeg havde venner engang og elsker at være sammen med, men jeg er bare for nervøs for at blive afvist hvis jeg spørg nogen om vi skal lave et eller andet. Så derfor undgår jeg det bare.

Jeg går ikke til noget derfor er det svært for mig at få nye venner.

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Haj
Jeg kender godt det der med ikke at have nogle vinder.
men mit bedste råd jeg kan give dig er at starte til en sport, en sport hvor du er sammen med andre og så prøv at være mere åben. hvis du nu hører nogle der snakke om at de skal hænge ud så spørge dem om du ikke må komme med jeg ved godt det kan hver svært at spøger men man for ikke et svar vis man ikke spørger.

  • håber at det hjælper, Pige, 14 år

du skal ikke være bange for at blive afvist! Det kan igså vlre at hvis der står en drnegegruppe at du så måske går hen og spørge om du må være med eller sådan noget

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej! Du skal ikke være bange for st blive afvist! Du kan jo også spørge lidt indirekte så mår du lige støder på en, spørge hvad de skal i weekenden, og så se om de vil være sammen. Men mit tip til dig er at du for exempel kunne tilmelde dig en spille-klub/på anden måde få spillevenner. Det kan helt klart give dig den sidste selvtillid du mangler! Og det er jo bare bag en skærm så der kan man være helt ligeglad med at blive afvist.

  • Hdh, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat