Brev

Hvordan får man venner igen?

Hej jeg er en pige på snart 14 år.

Jeg har mistet en del venner på det sidste.

Jeg har kun 4-5 stykker tilbage, men problemet er at ingen af mine venner spørger om vi kan være sammen en dag eller had jeg har lavet i weekenden og alt sådan noget.

Det er altid mig der skal holde venskabet kørende.

Så jeg vil spørge jer hvordan man får nogle nye venner, eller om man kan få sine venner til at spørge ind til en?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har det på præcis samme måde lige for tiden! Problemet er bare at jeg har mere lyst til at være alene end sammen med andre🤷🏼‍♀️

  • Anonym, Pige, 12 år

Jov, nu skal du høre. Du går ud og finder nogen venner, ude på den lokale legeplads.
Bare ikke tag imod slik fra gamle mænd så går det hele

  • MitNavnErSejt, Pige, 16 år

Du går stadig i Folke skole. vennerne kommer i gymnasium og når du skal have nye venner så stat med at sige haj og spør ind til vad de laver i friheden. Men ind til da. Må du holde så mange af Dinne venner

  • Fillip, Dreng, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere
Chat
Chat