Brev

Føler mig tom

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg har stået i dine sko, tro mig.
Det er mega svært når man ikke kan finde en grund til denne tomhed – og det kan blive mega fustrerene fordi man prøver at finde et svar på hvorfor man har det sådan som man har det.

Jeg ville – og ja lidt af en clinche – men jeg ville skrive ned hvad du oplever hen af dagen eller hvordan du har det på den dag. Det hjalp mig en del da jeg havde den samme føelse, at få skrevet det jeg følte ned så det ikke var i hovedet men på papir – at få det ud.

Men jeg ved det er svært at snakke med dine forældre om eller vennerne for den sags skyld – men få snakket med nogle.

Håber du kan bruge svaret 🙂

  • M.B, Pige, 15 år

Hej Pige på 15.
Jeg har prøvet det samme, det jeg gjorde var at jeg gjorde det der gør mig glad.

  • En pige, Pige, 11 år

Hej pige på 15 år.
Måske du til en start kunne begynde at skrive dine tanker og følelser ned på papir?
Jeg har prøvet det og det hjælper virkelig meget at få det ud af hovedet og ned på papir i stedet.

Du skriver at du har svært ved at snakke med folk om dine følelser, men virkelig godt kunne tænke dig at gøre det.
Jeg kender det så godt, det kan virkelig være svært at åbne op omkring hvordan du har det. Men jeg er fuldstændig sikker på at du kan blive bedre til det! Her tror jeg virkelig det handler om at “øvelse gør mester”. Du kan jo prøve at starte med at snakke med en du stoler på om måske bare en af de mindre ting der fylder hos dig. Det tror jeg kunne give dig mod til at åbne mere op og snakke om flere ting.

Jeg har prøvet noget lignende og jeg har oplevet at tiden hvor du går og holder det inde faktisk er meget meget værre end når du rent faktisk snakker om det. Det vil blive en kæmpe lettelse for dig at få snakket om det der fylder tror jeg.

Jeg synes virkelig du er sej at du har skrevet herind!❤

Du skriver også at du ikke ved hvem du kan snakke med fordi du ikke tror de vil forstå dig.
Du skriver at andre tror at du altid er glad og ingen følelser har, men inderst inde har du det faktisk også svært en gang imellem. Måske vil du blive overrasket når du fortæller hvordan du har det og vil opleve at der faktisk også er andre der har det på den måde?
Jeg har selv oplevet noget lignende og det er jeg sikker på at der også er mange andre der har!❤

Husk også på at det er helt okay ikke at være okay!

Jeg sender masser af kærlighed og held og lykke din vej!❤ Jeg håber at du får det bedre💛

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat