Gratis

anonymt

24/7

Brev

Ensom i Corona

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hejsa, jeg kan forstå på dig at du er ked af det, det kan jeg godt forstå men jeg syntes du skal prøve at ringe til den dine veninder og bare snak om alt og hvordan du har det med det.
spørg måske om i skulle ud og gå alle tre, og selvfølgelig holde afstand.

eller du kunne prøve at få nogle andre venner fra din klasse og blive gode venner med dem og være sammen med dem.

husk man kan godt have flere venner end to, håber du for løst dit problem.

  • pigen der prøver at hjælpe, Pige, 13 år

hej jeg forstår godt hvad du mener jeg har også været i den samme situation med mine to bedstevenner for 1 år siden så lige pludselig ignorerede de mig bare så jeg skrev så jeg skrev til dem næste dag men ingen af dem gad at svare mig så jeg følte mig ret meget udenfor så skulle jeg flytte og skifte skole men de gik ret meget for hindanen så mig og min første BF blev ret hurtigt venner igen

jeg ved nu ikke hvordan det skulle hjælpe dig men ville bare gerne sige at jeg føler hvordan du har det
MVH. mig en dreng på 11 år

  • Anonym, Dreng, 12 år

Hej, jeg har været ude for præcis det samme, som du beskriver i dit brev. Prøv at fortæl dem hvordan du har det. De er ikke værd at være sammen med, hvis de ikke tager det til sig efter du har sagt det.
Det kan være virkelig svært at konfrontere dem med det, specielt hvis du føler at de to holder sammen, og måske kunne finde på at nedgøre det du siger.
Men det bliver kun værre, hvis de ikke får at vide hvordan deres handlinger påvirker dig. Det kan være svært at se resultaterne af konfronteringen her under lockdown, hvis de kun må være sammen med hinanden.
Når I kommer tilbage i skole, så prøv at være åben, selvom de nok ikke har været åbne mod dig. Vis dem at du stadigvæk er dig selv, og at du stadigvæk er intereserret i at være ven med dem. I starten, vil de sikkert blive ved med at tale med hinanden om de ting de har oplevet/ de hobbyer de har fået under lockdown, det kan være svært at sidde på sidelinjen og lytte på. Prøv at indgå i samtalerne de har, du kan måske også se om der er andre i din klasse, på din årgang, eller i den lokale ungdoms/fritidsklub som virker til at være søde.
Med venlig hilsen herfra:)

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat