Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alene

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Det er rigtig fint, at du skriver til BørneTelefonen, for jeg kan godt forstå, at du føler dig alene. Det er ikke rart, når man føler, at der ikke er nogen at være sammen med.

Du fortæller, at din bedste veninde nogen gange støtter en anden pige i at sige trælse ting. Du fortæller også, at I kun er 9 piger i klassen, og som jeg forstår det, føler du dig ofte udenfor?

Måske har du en lærer, som du snakker godt med. Det er sådan, at lærere skal hjælpe børnene med at finde nogen, de kan lege med. Måske er der andre børn på skolen, som du kan være sammen med i frikvarterene. Det kan din lærer hjælpe med at finde ud af. Jeg synes, at du skal snakke med din lærer om, at du har brug for hjælp til at finde nogen at være sammen med.

Når der kun er 9 piger i klassen, kan det godt være svært at finde veninder, som man er glad for at være sammen med. Det ved din lærer godt. Derfor tror jeg, at din lærer kan hjælpe.

Måske kan dine forældre også hjælpe. Jeg tror, at dine forældre godt kan se, at du og din søster ikke leger så meget sammen længere. Derfor tror jeg også, at dine forældre godt kan se, at du har brug for hjælp til at finde andre legekammerater. Måske er der et eller andet, som du gerne vil gå til.

Når man er 11 år, er det helt almindeligt, at man prøver at gå til forskellige ting. Måske er der noget, som du har lyst til at prøve? Hvis dine forældre ikke rigtig ved, hvad man kan gå til, kan du også snakke med din lærer om det. Lærere ved meget om, hvad børn kan gå til.

Du fortæller, at din søster har travlt med mange andre ting. Måske er din søster teenager. Når ældre søskende bliver teenagere, er det ofte sådan, at yngre søskende oplever, at de ikke længere vil lege. Det kan føles rigtig hårdt.

Måske har i tidligere leget godt sammen, men nu er din søster optaget af alt muligt andet. Det kan godt være rigtig svært, når man er den yngre søskende. Måske kan du snakke med dine forældre om, at du er ked af, at din søster ikke har så meget tid til at være sammen med dig.

Jeg håber, at du får snakket med din lærer og med dine forældre, så du kan få noget hjælp til at finde nye venner. Hvis du har brug for at snakke mere om, hvordan du kommer videre, er du altid velkommen til at ringe herind til BørneTelefonen på tlf. 116111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

 

 

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat