Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlig gymnasiestart

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 16 år.
Gymnasiestart er ofte rigtigt svært, især hvis man ikke kender nogen. Det første, jeg gerne vil sige er, at grundforløbsklassen, som du selv ved ikke varer evigt, og det er på mange måder anderledes, end når du først kommer ud i din rigtige klasse.
Nu har jeg ikke set, hvordan det ser ud, når du snakker. Du siger, der bliver helt stille, hvilket som du selv tror kan være et tegn på, at folk synes, du har sagt noget forkert, men det kan også betyde, at de faktisk lytter til dig.
Jeg tror bare du skal hænge ved lige nu og fortsætte med at snakke med folk og finde nogen, hvor du føler, det går bedre end med de andre. Se om I ikke har en fælles interesse, kommenter på de ting, de siger og ellers bare vær smilende og flink som nu.
Du skal ikke stoppe med at socialisere dig, selvom man måske får lyst til at blive stille.
Du vil helt sikkert se, at din rigtige klasse vil være anderledes, fordi folk her er bevidste om, det ikke kun er 3 måneder, men 3 hele år.
Måske der er en anden dreng som dig selv, der virker til at synes det er lidt svært at komme ind i klassen? Du nævner din etniske baggrund, og jeg kan ikke bedømme, om det skulle have noget med det at gøre, men det gymnasie, jeg gik på var folk ret ligeglade med, hvor man kom fra. Derfor kan det være, du kan finde nogen med samme baggrund som dig, der har mere til fælles med dig kulturelt, selvom det selvfølgelig er at foretrække, at kulturen ikke skulle have så meget at sige.
Mon folk tænker på, om du pga. din baggrund ikke vil tage med til festerne, drikke alkohol eller ville dømme dem for eksempelvis ikke at være religiøse? Teenagere har mange ærgerlige fordomme. Men tag med til festerne, hvis du er okay med det og vær med til drukspillene så godt du kan, ligemeget om du drikker eller ej. Det kan man sagtens!

  • Helle, Pige, 20 år

Hej med dig
Du virker rigtig sej, og at du ligesom prøver at socialisere og smile til dine nye klassekammerater. Jeg tror helt klart det kan blive bedre, også rimelig hurtigt faktisk. I min klasse i 3.g er halvdelen ca med anden etnisk baggrund og vi er blevet blandet rigtig godt rundt, også selvom vi er muslimer og kristne. Vi har også holdt fester og ingen siger noget til at ca. halvdelen ikke drikker, for de er mindst lige så meget på som os andre.
Du skal helt klart tro på dig selv, for du virker super sød og cool, og hvis ikke din nuværende klasse er tip top, så kan man håbe, at der kommer nogle flere søde venner, når du starter i den nye klasse. Ofte er der flest med anden etnisk baggrund i klasserne der har Mat A, hvis du er interesseret i det.
Så ja, bliv ved med det du gør. Det tager tid at lære folk ordentligt at kende og man må blive ved. Der bliver højst sandsynligt også gjort flere ting for sammenholdet i din nye stamklasse, så det kan du jo glæde dig til.
Jeg tror på det nok skal gå, også hvis I nu vælger at lave ting sammen efter skole. Du kunne jo spørge i klasse- eller drengegruppen om nogle vil med ud at spise eller på stranden eller noget lignende.
Held og lykke, det skal nok blive bedre
Kh mig der er i gang med matfys på sidste år :))

  • 3.g, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat