Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alt går fra hinanden i skolen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej pige på 13

jeg går selv i syvende og jeg kan SAGTENS følge dig i hvad du siger. jeg har selv mistet min bedste veninde og mangler en at føle mig 100 % tryg ved. Måske har du det på samme måde?

det må være rigtig svært at skifte så meget klasse som du nu gør, og jeg synes også du er sej! det er da godt du har nogle veninder ovre i den ene klasse, men det må være svært ikke at have en “tæt ven” som du skriver. du skriver dog også du har en ven i din klasse og måske skulle du holde fast i hende/ham? prøve og se om i kan få gjordt jeres venskab til et “tæt venskab”?

dine venner ovre i den anden klasse har sikkert også nogle andre venner i deres klasse. det kunne være du kunne lære dem at kende? hvis du ikke ved hvordan du starter samtaler kan du også starte med at lære dem af kende over socaile medier? det plejer at være nemmere end “face to face”

nogle gange kan man også føle sig alene “med sine tanker” og dermed ikke så meget det socaile, har du det sådan?

jeg ønsker dig alt det bedste, og håber snart du får det bedre.

xx

  • xx, Pige, 14 år

Prøv at sig til de lære i den anden kalde at du er virkelig utilpas i din nye klasse

Men tak fordi du skrev brevet har det lidt på samme måde

  • Lea, Pige, 13 år

Hej. Nu har jeg efterhånden gået på 3 skoler pga mobning. Hvis du ikke føler, at du har nogle venner, ville jeg helt klart anbefale at flytte skole. Så kan du nemlig få en ny start. Hvis du skal skifte skole, er det også på tide at få det gjort inden 8. Og 9., for der begynder alt pensum til eksamen. Jeg skiftede selv i 8., for det var simpelthen så nødvendigt, og det gik så heldigvis også fint til eksamerne trods den sene start på den nye skole. Men tage en snak med dine forældre om det. De vil nok 100% bakke dig op i, at en skoleflytning er det rette valg.

  • Pige, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat