Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skyderi

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er den eneste gang nogensinde at så noget er sket i Danmark så du skal ikke være bange for det sker for dig. Det er klart at man bliver bange og utryg når så noget sker og det er også forståeligt, men du må ikke lade frygten styre dig. For det kommer ikke til at ske for dig bare rolig.

Politiet var heldigvis hurtige til at stoppe ham og de vil altid beskytte os. Synes også at du skal snakke med en om det om det er dine forældre eller en anden er ligemeget bare ikke gå alene med det. Min lillesøster var også ked af det i går pga det skyderi så jeg sov inde på hendes værelse. Fordi jeg ikke vil have hun ligger og er bange for en psykopat som har gjort noget der ikke kommer til at ske igen.

  • Emil, Dreng, 16 år

Det sket mega sjælendt i Danmark lad være med at leve livet i frygt vi i Danmark har rigtig godt styr på sikkerhed så du kan have en så try som mulig oplevelse i Denmark. Så nej ville ikke mene at du burde være bange for at shoppe du kan eventuelt snarke med voksne vis det er men piloter eftersøgte et flæere km stor område for nogle med våben. Ik for at gøre det være der er lige så stor chance for det sker et andet sted end et shopping center so lev livet ellers blir det kedeligt

  • Hjææpern, Dreng, 15 år

Hej.

Puha, det der skete i Field’s, må man sige er hårdt at sluge.
Vi bor i Danmark, som flere gange er kåret som verdens gladeste og sikreste lande i verden, og vi er overhovedet ikke vant til skyderier eller andre alvorlige ting; hvilket medfører, at nu hvor det er sket, påvirker det os rigtig meget.

Jeg kan godt forstå, at det påvirker dig – mon ikke det påvirker os alle, mere eller mindre? Det er i hvert fald vigtig for mig at fortælle dig, at du ikke behøver være bange… Men det kan jeg jo sagtens sige, tænker du måske, og hvordan ved jeg det? Jo nu skal du se: For det første, bor vi som sagt i et fantastisk sikkert og glad land – hvilket gør hændelser som den i Field’s MEGET usandsynlige, selvom det jo er sket én gang. Udover det, har vi – gudskelov – et fantastisk politi, som tager dette meget alvorligt, og jeg kan fortælle dig, at det kun tog 11 MINUTTER, fra de modtog anmeldelsen om skyderi, til de havde gerningsmanden i håndjern. Dette medfører jo så også, at gerningsmanden ikke længere er på fri fod, hvilket gør så han ikke kan gøre noget lignende igen.

Jeg ved godt, at ord fra en fremmed på en hjemmeside måske ikke er så betryggende, og derfor vil jeg samtidig opfordre dig til at snakke med nogen om det – din mor, din far, dine bedsteforældre, din yndlingslærer eller din sportstræner – det styrer du helt selv, bare det er én, du er tryg ved. Fortæl så personen hvad du føler, og at du er bange/påvirket, og få en ansigt til ansigt samtale om, hvorfor du sagtens kan slappe mere af – selvom det var en skræmmende hændelse, som 7-9-13 ikke sker så tit!

Jeg håber du finder ud af en måde at føle dig mindre bange på, og at du kunne bruge mit svar!

De allerbedste hilsner, og ‘god bedring’

J, 18 år

  • J, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat