Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke sove har set et uhyggeligt klip

Jeg er en pige på 9 og har set et uhyggeligt klip af Titanic og jeg var så uheldig at se det vor en døde og kan ikke få det ud af hovedet

har været nød til at sove hos min mor og far. Og vil helst sove på mit ager værelse.

Håber i kan hjælpe mig

kh Josefine det er ikke mit rigtige navn

Pige, 9 år
Svar fra andre

Børn

Hej Josefine
Prøv at snakke med dine forældre om filmen og hvorfor du blev bange. Det kan hjælpe lidt. Men fra nu af vil det være en god ide, at prøve at holde sig langt væk fra voksenfilm og uhyggelige film. Tænd en natlampe eller få far eller mor til at læse en godnathistorie til dig, når du er bange. Det kan hjælpe rigtig meget.

  • Hjælperen Leyla, Pige, 18 år

Hej søde Josefine,
Jeg ved godt det er svært men prøv at husk på at det bare er en film, med skuespillere, og hvor det hele er blevet overdrevet. Prøv at se en glad film i stedet, så du mpske glemmer det. Ellers sig det til dine forældre! De vil kun blive glade hvis du er ærlig og fortæller hvorfor du er bange❤️

  • Hej, Pige, 14 år

Hej Josefine – der ikke er dit rigtige navn 🙂

Det er meget normalt, men det er alligevel vigtigt at få sagt højt til nogen, som du er tryg ved – måske dine forældre eller nogle venner eller andet familie.

Jeg har også selv prøvet sådan noget, da jeg var på din alder, så jeg kan godt forstå, hvordan du har det, men jeg kan derfor også give dig nogle gode råd der hjalp mig.

Det kan være, at du bare har brug for noget tryghed hos din mor lige nu, og at du snart kan sove på dit eget værelse.
Måske kan du alligevel bruge disse råd:
Det kan være en rigtig god idé at gøre noget der gør dig glad, inden du går i seng.
Det kan f.eks være, at du har en yndlings sang, der gør dig glad, eller en ven du kan tale i telefon med. Det kan også være en youtube video eller en film – hvad end der gør dig glad.

Så kan du gå i seng med et smil på læben 🙂

  • Pia, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat