Brev

Hjælp! Super nervøs for at fremlægge!! ^~^ *~*

Jeg skal snart op til mundtlig prøve i dansk, men jeg ved at jeg kommer til at kikse i det, for alle mine tidlige fremlæggelser gik galt..

 

Hver gang bliver jeg så nervøs at jeg bare gerne vil væk og være færdig, og det ender altid med at jeg ikke får brugt Halvdelen af den tid som man skal bruge…

 

Jeg glemmer også tit hvad jeg vil sige når jeg rækker hånden op i timen, og hvis jeg så bliver valgt kikser jeg tit i mit sprog (hvis i ved hvad jeg mener)… Hvad skal jeg gøre?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Mit råd til dig vil være først og fremmest at tænke på, hvordan censor og lærer kun vil dig det bedste. Derudover skal du stole på dig selv, og på at du sagtens kan! Som jeg ser det blokerer du også for dig selv, idet du selv tænker at du ikke kan klare det. Et positivt mind gør virkelig en forskel, derfor synes jeg du skal prøve at stole mere på dig selv og dine evner. Og så husk at læse så godt op til prøven, som du kan. Jeg slapper i hvert fald personligt mere af, hvis jeg ved, at jeg har gjort mit bedste. Når du er inde til selve prøven, så husk at trække vejret dybt og så er jeg sikker på det nok skal gå! Good luck

  • Anonymous, 16 år

Hej:-)
Jeg har det helt ligesådan, så jeg kender det:-(
Jeg er blevet meget bedre til det. Jeg har bare taget en dyb indånding og pustet ud. Og så siger jeg til mig selv,” ingen vil jo grine af mig, jeg kan godt!”. Og det hjælper mig virkelig, du skal bare tro på sig selv, og når du skal fremlægge kan du jo altid fremlægge for dine venner og familie et par gange før. Jeg ved du kan, og hvis du tænker dig godt om ved jeg også at du tænker at du kan godt:-) det der med at række hånden op i timerne, bare tro på sig selv og sig noget il dig selv som gør dig glad eller sådan du tror på sig selv, så vil du komme meget bedre igennem det:-) ingen vil jo grine af dig, mange har sådan et problem:-) der er så mange mange MANGE ting du skal igennem livet og desværre også nogle lidt ubehalige ting, det skal vi alle sammen, så mange har det virkelig ligesom dig, men du skal virkelig bare tro på dig selv!:-) du kan også tale med dine forældre, din lærer, din familie eller dine venner om det:-)

Jeg håber så meget at det hjalp og at du kan bruge det til noget, ellers er det helt okay:-) bare slap af, og tro på dig selv, jeg bed du er stærk!:-)

  • Anonymous, 13 år

Læs din analyse og dit højtlæsnings stykke højt for dig selv flere gange, tag tid på det hele og optag det. Hør så og find ud af, hvad er godt, hvad er skidt mht din sprog. Det hjælper altid, at man har følelsen af at være godt forberedt. Du må jo godt have det du skal sige med ind til den mundtlige prøve, hvis du har svært ved at tale ud fra få noter. Det fungerer godt, hvis man har tendens til at gå i stå. Så kan man kikke i papirende og komme ind i kampen igen. Hvis det er det, du gør, så sørg for det er overskueligt. Glem alt om dine tidligere fremlæggelser, de har ingen betydning for det du skal fremlægge om nu. Man er altid nervøs til prøver, sådan er det bare. Men hey, denne her kan du forberede dig på så det skal nok gå 😉 Held og lykke fra en som også snart skal op i mundtlig dansk!

  • Anonymous, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat