Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bedste veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde jeg kender det men husk at hun er din veninde og at du ikke kan blive skiftet ud for hvis hun er en rigtig ven holder hun af dig👧👧❤️

  • A, Pige, 13 år

Hej søde. Jeg kan godt forstå at du er bange for at miste hende, men husk at det er vigtigt også at give hinanden lov til at have andre venner og være sammen med andre. Jeg ved godt det er irriterende når hun er sammen med en anden men hvis du virkelig stoler på hende, så må du stole på at hun vil komme tilbage til dig og stadig vil være din BFF. Det er mit råd håber du kan bruge det til noget<3

  • Pigen der prøver at hjælpe andre😊, Pige, 12 år

Hej søde ❤️
Det du føler er helt normalt. Jeg tænker du har været vænne til, at det kun er jer to, og pludselig ser du en anden pige, som din veninde snakker med. Jeg tænker du føler hun træder ind på privat grund. Din veninde er “dit område” , og du bange for, at hun skal ødelægge den verden I to har skabt sammen. Du bange for at hun er en tilkende bombe, der kan rive det hele fra hinanden . Det helt normalt at føle sådan.

Ligesom det helt normalt at man har flere veninder. Det ikke ensbetydende med, at man ikke elsker hinanden, eller betyder mindre. Man kan have veninder også kan man have tætte veninder.

I to er tætte veninder. Det sig hun kan dele alt med. Dig hun stoler på, som hun kan fortælle alt til. Dig der skal trøste hende, når hun er ked af det, ligesom i vil grine og have det sjovt sammen. Det i to har er noget helt unikt. Det kan en anden pige ikke tag fra jer.

Mit bedste råd er, at du simpelthen fortæller din veninde, at du fik det dårligt til den her fødselsdag, fordi du kom til at tænke meget på hende pigen, og det gjorde dig bange for, at du måske vil miste hende. Fortæl hende hvad du føler. Men lad vær med at sig hun ikke må ses med andre. For så er det du risikere hun skubber dig væk. Prøv i stedet at være åben, og vis interesse i hendes nye veninde. Måske i tre kan blive en dejlig lille gruppe.

Alt det bedste herfra søde. Pas på dig selv. Sender gode tanker din vej ❤️❤️❤️🙏

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat