Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gym

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10,

Hvor er det godt, at du skriver ind til brevkassen, og deler dine tanker med nogen! Det kan være rigtig hårdt, at være i en venindegruppe, når den bliver opdelt. Det sker desværre ofte,  at man bliver opdelt, når man går til en sportsgren. Man kan sagtens være gode venner alligevel.

Måske kan du tænke over: 

Om det overhovedet vil være sjovt, hvis du starter på mini-holdet. Jeg forstår godt, at du kan føle dig udenfor, når de andre er startet på mini-holdet. Jeg tænker bare, at du måske også vil føle dig udenfor, hvis du starter på mini-holdet, og ikke er klar til at lave de svære spring?

Hvis du stadig meget gerne vil starte på holdet, synes jeg du skal tale med din træner om, hvad der skal til - måske kan I sammen arbejde på, at du bliver endnu bedre, og overvinder den angst du beskriver?

Måske kan du også:

Tænke over og prøve at starte til noget, som du virkelig har lyst til, og som du måske endda har det bedre med ? Du kan få nye venner til en anden sport, og dine veninder kan ses uden for gymnastik? Hvis du kan lide den idé, kan du måske  starte med at gå til gymnastik færre gange om ugen imens du prøver hiphop, dans eller selvforsvar af? På den måde holder du dig i form og behøver ikke frygte, at du tager på, hvis du stopper til gymnastik. 

Jeg synes også, at du skal tænker over at dele dine tanker med din mor. Det lyder til, at det også går dig rigtig meget på, at hun spørger ind til gymnastik. Derfor tænker jeg, at det ville kunne lette dit hjerte lidt at fortælle hende om dine tanker? Også de tanker du har omkring nogle af de andre sportsgrene, som du synes er interessante. Du skriver, at din mor helst vil have at du skal gå til gynmastik, som din storesøster. Jeg tænker dog, at de fleste forældre hellere vil se deres børn glade end have at de går til en bestemt fritidsinteresse. Derfor synes jeg ikke, at du skal holde igen med at være åben omkring dine tanker. Du kunne måske vise hende dit brev til Brevkassen, hvis det er lidt svært at sige til hende?

Jeg håber, at du har fået nogle idéer til hvad du kan gøre ved de tanker, som du går med. Jeg tror, at det er godt at du er god til at mærke, hvordan du har det og du følger det, du mærker.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat