Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Siger ikke “lege” mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Jeg tror du har ret i at man ikke kan bestemme, hvilke ord andre skal bruge. Man kan inspirerer andre til at bruge nye ord og man kan være nysgerrig på,  hvorfor andre bruger de ord de gør. Og man kan være åben omkring sit eget ordvalg. 

Det er forskelligt hvilke ord vi bruger og forskeligt hvilken betydning vi lægger i de forskellige ord. Finder du dem barnlige i deres opførsel eller er det kun deres ordvalg, du ikke bryder dig om? Måske der er nogle fine ting i jeres venskab som vejer tungere end ordvalg. Måske kan du tænke over det. 

Hvis du synes, at I ikke har så meget til fælles og du ikke får noget ud af venskabet, så er både du og dine veninder måske bedre tjent med, at I ikke er venner længere. Nogle mennesker trives med venner de er forskellige fra. Andre foretrækker at man er ens og nogle kan begge dele. Der er mange muligheder for venskaber. Mærk efter hvad der føles rigitgt for dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat