Brev

Angst

Jeg har angst(får angstanfald og bliver nemt bange/nervøs) og det gør jeg har det rigtig svært i skolen fordi jeg ikke kan klare at skulle snakke foran klassen.

 

Nogen der har nogle tips til hvordan jeg får det bedre og kommer videre i livet??

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har selv angst, og jeg ved hvor hårdt, og skide ireterende det kan være! Det er virkelig vigtigt at få fortalt det til dine forældre først og fremmest, men det kan jo godt være du allerede har gjort det. Derefter kan i måske sammen skrive til dine lære, ikke noget langt, men bare lige hurtigt fortælle din situation. På den måde kan dine lære nok lidt lettere se på dig, hvis der er noget du ikke har lyst til, og give dig lov til at “side over”. Derudover er det mega vigtigt at få noget hjælp, så det ikke bliver værre. Snak med dine forældre om psykologhjælp, eventuelt et forløb der hedder “cool kids”. Håber at jeg var til lidt hjælp 🙂 held og lykke

  • illa, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat