Brev

Må ikke være sammen med min kærste

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg synes at i skal forklare det for jeres side af, at i er kærester og kærester er sammen hele tiden. I har haft sex så at sove sammen er nok det mindste problem for de voksne. Fortæl dem hvad i har lavet så ville de nok bedre forstå jer plus så er i 15 og over og har faktisk ret til at bestemme selv hvem i ville omgås med og hvornår.

Hilsen fra pige der har prøvet det samme

  • Jasmin, Pige, 15 år

Jeg kan sagtens forstå jeres frustration. Selvfølgelig vil i gerne være sammen, det er så normalt, jeg tænker umiddelbart ikke at det er ment på en “ond” måde.

Man kan sige at 3 måneder +- kan for nogle være lang tid, mens at det for andre kan ses som værende kort tid.

Selvom i gerne vil være sammen så ofte som muligt er det vigtigt at huske jeres venner og familie, vær også sammen med dem, jeg tror måske (uden at vide det) at det er noget af det der også bliver tænkt i.

Når det kommer til at sove sammen, kan det skyldes mange ting, prøv måske at minde jeres forældre om at de også har været unge engang.

Det kan jo som du selv siger også være fordi de synes at det er fortideligt, det tror jeg ikke at i kan gøre så meget ved, udover at prøve at acceptere at det er deres holdning.

Tag eventuelt en fælles snak med dem og forklar dem jeres forhold, måske det kan hjælpe. 🤔

  • ..., Pige, 17 år

(Tillykke med at i er kærester)

Er i begge 15?
Hvis jeg formoder at i begge er 15, så er det måske lidt nemmere at råde jer i en eller anden retning.

Teoretisk set så har du “næsten” i alle aldre ret til selv at bestemme hvem du vil omgås med og hvornår. Hvis i begge er fyldt 15 er i over den seksuelle lav alder, men hvis det kun er dig om er fyldt 15 og din kæreste ikke er så er det faktisk ikke lovligt at i har sex.

Jeg tænker umiddelbart at der kan være flere årsager til hvorfor jeres forældre har den holdning som de har, 3 måneder kan for nogle ses at være lige lidt nok.
Jeg kan sagtens forstå jeres frustration, men jeg tror i skal prøve at vende den om så i prøver at se det fra deres vinkel (hvis det giver mening).

I kan måske prøve at tage endnu en snak omkring det, snak eventuelt om at de også selv engang har været på jeres alder, og snak om hvor gamle de var da de begyndte at sove med kærester osv. måske kan det hjælpe jer begge (jer og forældrene).

Jeg tænker ikke at det bliver ment i en ond handling, men det er vigtigt også at se andre mennesker end bare kæresten. Skolen kommer før alt andet, og arbejdet skal passes, venner skal holde forevigt.

Jeg ved ikke hvor meget hjælp det var, men jeg håber trods alt at i finder en løsning som fungere for jer alle sammen.

  • ..., Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat