Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke lide fester, så jeg får ingen venner

Jeg har et problem.

Jeg kan ikke lide fester,
og jeg kan ikke lide at ryge eller drikke,
men det er den eneste måde det ser ud til
at jeg kan få andre venner.

Mine klassekammerater indrømmer
at det er der hvor man får venner,
men skal man så bare være ensom
hvis man gerne vil være behagelig tilpas?

Hvordan ellers kan man få venner?

Pige, 18 år
Svar fra andre

Børn

Kære ven
Der er en af mine veninder der har det på samme måde som dig. Alså det med ikke kunne lide at drikke og ryge. Bare fordi de andre tager til fest hvor de drikker og ryger betyder det ikke at du høves at drikke. Min veninde forklarede bare til os at hun ikke kunne lide at drikke og så var den ikke længere så imens vi andre drikkede alkohol, drak hun sodavand og havde det sjovt med os andre. måske havde hun det lidt sjovere da fulde folk godt kan se lidt sjove ud 🙂

Jeg vil også bare lige slutte af med at sige at du kan få venner på mange andre måder end at tage til fester. Man kan bare gå til en fritidsaktivitet, hvor man er sammen med nogle mennesker som har samme interesse som dig 🙂

XX Ven

  • XX Ven, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat