Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hjælp til fester

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er deres besluting men vil nok sige du ikke skal sladre fordi så vil de nok begynde at synes du er ”nederen” du skal bare tænke sådadn her. -godt det ikke er mig der gør det-

  • dav, Dreng, 16 år

Du kan tage afstand til de fester, hvor der er indblandet hash. På den måde viser du også dine venner, at du ikke synes det er cool at de ryger hash. Det lyder bekymrende, at de vil have hash med til festerne, tag evt en snak med dem om, at de er så meget sjovere at være sammen med, når de kun drikker og ikke ryger hash. Alternativt kan det blive nødtvendigt at skulle indblande deres forældre, hvis det udvikler sig til et misbrug.

  • Jordbæret, Pige, 18 år

Kan godt forstå dig. Er også selv festglad!
Selvfølgelig kan du ikke gøre for at de tager det med og jeg er i helt samme båd som dig. Mange af mine venner gør det samme, men jeg har sagt nej til at gøre noget som helst af det. Men derfor har jeg også snakket med mange omkring min holdning omkring det og det hjælper. Så længe du holder dig fra at tage det men bare hygger dig som du plejer, så kan du feste så tosset som du vil. Men prøv at snakke med dem omkring det og spørg om der ikke er noget andet de kunne gøre. Man kan jo sagtens hygge sig og have det sjovt sammen uden hash.

  • :D, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat