Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

fest

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 14,
det er en svær situation du er i, men det betyder ikke at du ikke kan komme ud af det.
Jeg vil råde dig til næste gang I skal være sammen, at du kan foreslå noget andet som I kan lave i stedet for at drikke. Nu ved jeg ikke hvad I godt kan lide at lave, men noget som du tænker kunne være sjovt for alle.
Ellers så takke nej til alkohol næste gang de spørger. Det kan godt føles som om man er kedelig, men i virkeligheden respekterer du dine egne grænser og det er meget mere modent end at drikke, bare for at være med eller være fuld.
Det er vigtigt at du respekterer at dine venner vil drikke ligesom de må respektere at du ikke vil.
Jeg håber du kan bruge mine råd.
Held og lykke og pas godt på dig selv.
knus

  • pas på dig selv, Pige, 16 år

Hej dreng på 14

Jeg forstår dit problem men syntes sat det er sejt at du kan se at det ikke er godt for dig og nu vil jeg prøve at hjælpe dig jeg vil give dig nogle tip og råd mit svar bliver nok lidt langt håber det er okay

1: drik noget andet hvis du feks har din egen sodavand eller andet med kan det også hjælpe det skal være noget som du godt kan lide og har lyst til at drikke hvis du bare tager vand kommer det nok til at blive svære pga at du nok hellere vil havde en Øl og det er ikke sådan du skal tænke du skal tænke at du faktisk hellere vil havde den sodavand eller andet istedet

2: hvis du ikke vil tale med dine forældre om det kan du snakke med din lære måske og om i kunne sætte mere fokus på det med alkohol hvis du ikke er tryg hved din lære kan du også spørge et tæt familie medlem om råd det kan være du har en fætter eller kusine som er lidt ældre end dig de vil nok kunne forstå dig og sætte sig ind i din situation

3: hvis det ikke er en mulighed kan man tale med en SSP de kan hjælpe dig med at få stoppet men det kan også hjælpe dig med måske at få det sagt til dine forældre på den rigtige måde du kan også godt sige når du ringer at du bare vil tale over telefonen og få nogle råd men at du ikke vil ses i virkeligheden det er jeg sikker på de vil forstå

4: for at stoppe med det skal det virkelig være noget du vil det skal ikke bare være sådan at når jeg ville helst ikke drikke Øl mere men jeg gør det alligevel agtigt du skal virkelig ville dette for mange unge er det svært at stoppe med at drikke når man først er begyndt

5: snak med dine venner eller prøv at få dem med til at lave nogle ting hvor i måske ikke kommer til at drikke i kan måske også tage hjem til dig hvor du måske hved de rikkke er øl ig at i på den måde ikke drikker øl når i er sammen

Håber du kunne bruge mit svar

  • Anonym, Pige, 16 år

Hejsa,

Det er virkelig sejt, at du ikke vil drikke mere! De andre er kommet med en masse gode råd, men jeg vil bare lige fortælle noget, der måske kan hjælpe med at forudse dine venners reaktion.

Jeg er næsten 15 og går i 9. klasse. Folk på min årgang begyndte langsomt at drikke i omkring 8. klasse. Jeg har aldrig villet drikke, fordi det er rigtig usundt for kroppen, og fordi tanken om at være fuld ikke tiltrækker mig, da jeg ikke kan lide ikke at have kontrol over mig selv. Jeg oplever faktisk altid, at når jeg siger, at jeg ikke drikker, at folk møder mig med respekt og synes, at det er fedt. Jeg har oplevet uforstående kommentarer men aldrig dårlige kommentarer. Og det har også været sådan med lidt “hårde typer”, som jeg lidt fornemmer, at dine venner er. Jeg har fået at vide, at jeg er sej og stærk, og at de ville ønske, at de turde sige fra overfor alkoholkulturen i Danmark. Jeg har også været i situationer, hvor der er blevet drikket, og det har aldrig været kedeligt for mig. Du skal bare have det sjovt, for det kan man sagtens, når man er ædru.

Jeg kender som sagt mange, der drikker, og jeg kender også folk, der har lavet rigtig dumme ting, mens de var fulde. Jeg ved ikke, om du og dine venner drikker jer fulde, men jeg har hørt om folk, der har ligget på en vej midt om natten, folk, der har sagt dybe hemmeligheder og kommet op at skændes osv.

Jeg tror bare, du skal kaste dig selv ud i det. Alkoholkulturen er syg i Danmark, og det du gør er virkelig godt! Personligt ville jeg meget hellere være venner/kærester med en, der ikke drikker, end en der ikke gør, selvom det selvfølgelig ikke er vigtigt.

Hilsen mig.

  • :), Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat