Brev

Ensom i skolen

Hej.

Jeg er en dreng som går i 8. Klase

og i løbet af det her år har alt ændret sig.

Jeg har altid haft massere af venner

og været sammen med rigtig mange.

Men nu er min klasse vokset fra mig tror jeg,

min bedste venner er begyndt på dumme ting

som snus, alkohol osv

men det gider jeg ikke være en del af.

Nu føler jeg mig ignoreret og ikke set

det er som om der er kommet et hierarki

hvor at det er de seje og så dem i bunden.

Hvordan kan jeg komme i kontakt

og hænge ud med min venner igen

ude at være en jeg ikke er?

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng 14 år

Det er tit den alder, hvor man begynder at blive forskellige. Du skal på ingen måde ændre dig, og det lyder det heller ikke til du har lyst til. Hvis jeg var dig, vil jeg nok søge hen mod nogle af de drenge/piger som er mere som dig, hvor det bare gerne vil have det sjovt uden at være dumme samtidigt. Der er altid nogle venner som venter på en.

Håber det løser sig

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej dreng i 8 klasse. Godt du skriver her inde, klogt valg med ikke at drikke og tage snus og alt det der… jeg syntes ikke du skal ender dig for at de kan skulle kunne lide dig

  • Sara, Pige, 12 år

Hvis du ikke kan være sammen med sine venner, uden du skal være en anden person, som du ikke ønsker at være, sorry to say it. Men så er de ikke dine venner.

Venner respekterer en for den man er, og vil ikke stille krav til at ændre sig til noget man ikke ønsker. Du fortjener bedre venner end det, som en anden skrev, søg mod de som er mere som dig. Det tid til at se efter nye venskaber, måske der er andre drenge / piger som føler sig alene. Se dig om, er der måske en pige/dreng der sidder alene uden veninder/venner i pauserne? Prøv at tal med hende.

Held og lykke 🍀

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat