Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkhol for at tilpasse sig socialt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg kan helt klart relatere og det er slet ikke noget at være skammet over. Du passer også bedre på din krop end de gør:) Måske er der nogle andre elever i klassen der ikke er lige så glad for alkohol som dem du hænger ud med nu gør. Prøv at snakke med forskellige mennesker så kan du sikkert finde nogle du passer med:)

  • Fortnite guy, Dreng, 16 år

Jeg er også selv startet i 1.g.. efter sommerferien 2.g. Mine klassevenner acceptere det. Fx til fester, så lege vi druk men jeg har bare sodavand. Jeg synes faktisk også det er lidt svært, men prøv at hæng ud med uden der er alkohol med i det osv. Kom med nogen forslag til hvad i kan lave til dem? Idk.. Jeg er også sikker på der er nogen der ikke drikker på dit gym som du ville hænge godt ud med?

  • Dory, Pige, 16 år

find nogle andre med andre interresser det er ikke værd at være venner med nogle du alligevel ikke helt passer med

  • jeg ved godt jeg ikke er 16 men jeg har en mening, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat