Brev

Alkhol for at tilpasse sig socialt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg er lidt i samme situation. Jeg er en 17 årig pige, og har flere gange fundet mig selv i at både drikke og ryge andet end bare cigaretter, kun for at være med i fællesskabet. Du er ikke alene med den følelse.

Jeg prøver selv på at sige til mig selv at det er OK ikke at være med i vennernes aktiviteter. Som nogen siger, hvis dine venner hoppe ud fra en skrapt, hopper du så efter dem?

Du kan jo sagtens tage i byen/til fester uden at drikke. Jeg kender flere der ikke drikker så meget, men måske bare får en øl eller to. Nu kender jeg heller ikke til hvordan det er som dreng, fordi piger måske lidt mere acceptable over for den slags…

Ved ikke om mit svar hjælper, men du skal vide at du ikke er alene i den båd 🙂

  • Carlo, Pige, 17 år
Svar

Hej Dreng.
Jeg syntes også det var rigtig svært at starte i gymnasiet, og var også rigtig nervøs, nemlig fordi jeg hverken ryger, drikker eller er specielt glad for fester.
Nu ved jeg ikke om det helt fungerer på det samme måde på dit gymnasie, men det hjalp mig enormt meget at melde mig til diverse udvalg og aktiviteter på skolen, da man på den måde mødte folk på kryds og tværs af klasser og årgange.
Jeg ved ikke om det kan hjælpe dig, men det var i hvert fald en måde jeg fik lidt flere venner på gymnasiet.

  • Pige, Pige, 18 år
Svar

Jeg kan helt klart se hvad du mener. Jeg er bare selv en af de typer der drikker, men jeg forstår helt klart, da nogle af mine veninder ikke drikker. For min skyld er det ikke nødvendigt at drikke på den måde. Jeg synes du skal fortælle dem hvordan du har det med alkohol og så bare sig. “Jeg kan godt være sammen med jer, men jeg vil ikke presses ind i en situation jeg ikke er tilpas eller komfortabelt i”. Håber det giver nogen mening :)) <33

  • NP, Pige, 15 år
Svar
Skriv ikke dit rigtige navn eller email her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

På netstof.dk kan du få information og rådgivning om alkohol, hash og andre stoffer.

Læs mere

Hope Ung

Rådgivning, film og spil for børn og unge, som har en mor eller far, der drikker for meget.

Læs mere

KABS

Gratis og anonym misbrugsbehandling til dig, der har et misbrug af hash og feststoffer.

Læs mere