Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Snus 1 gang

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du lyder som en god sød ordentlig pige
Sådan noget sker for selv de bedste jeg kan høre du selv godt ved det er forkert og at du ikke vil gøre det igen
Jeg forstår godt at du tænker på konsekvenserne men for dit helbreds skyld vil jeg ikke tænke på det det var jo kun en gang
Du kan bare lade som om du er blevet syg eller sådan noget hvis du får det dårligt men det tror jeg ik
Du kunne snakke Med dine forældre
Vh en pige der vil hjælpe

  • Pige, Pige, 15 år

Hej jeg ryger selv smøger og det har samme påvirkning som snus

Først og fremmest så skal du ikke begynde at tage snus du for risiko for kræft det skader dit tandkød og nikotinen bliver du afhængig af du kan blive sur hvis ikke du for dit dagligt mængde snus og det koster også rigtig mange penge.

Men hvis du bare har prøvet snus en gang så sker der ikke noget ved det tror der er mere farligt at spise 5 poser chips 😂 men bare lov mig ikke at begynde for det har mange konsekvenser

  • Just a random person, Dreng, 17 år

Hejsa anonyme. Jeg har selv prøvet det altså jeg har egentligt ikke rigtigt sagt det til nogle, men man har brug for at prøve ting engang imellem bare det ik ender med hash osv. Men det kan jo være det bare var en enkelt gang. Du skal ik tænke så meget over det, mange unge gør det du slet ikke den eneste-

  • Kristine, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat