Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far drikker måske en anelse for meget?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14

Din situation lyder bestemt ikke rar. Du har fuldstændig ret, han er voksen, kan passe på sig selv og tage vare på sig selv. At din far har alkoholproblemer er hans egen sag, det er ikke en børnekamp, men på den anden side så lyder det til at påvirke dig.

Det er klart at du er bange for at miste ham osv. Jeg synes slet ikke det er overkill at få professionel hjælp udefra. Bestemt ikke. Jeg synes du skal snakke med din mor om at han skal på afvænning fra sit drikkeri eller i hvert fald noget hjælp. Selvom det måske ikke er det din far ønsker, så tror jeg at hvis han får hjælp, så ville han takke dig og din mor på det tidspunkt, hvor han forhåbentlig ikke drikker mere.

Håber du finder ud af det, hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14 år, Pige, 14 år

Hejsa!
Jeg har også en far der drikker et par øl dagligt, han er ikke på den måde fuld. Men ellers tag øllene fra ham😉
Hilsen pige på 12 år.

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej Pige på 14

Jeg har selv været i din situation med min far. Han drak også flere genstande på en dag. Han begyndte pludseligt at drikke mere og mere. Og til sidst drak han så meget at han ikke selv kunne stå. Det jeg gjorde var at jeg søgte til en lærer på min skole som så kontaktede kommunen som så sendte ind til proffesionel hjælp. Han har nu været ædru i 3 år. Og han er pludselig en anden person

Håber du kan bruge mit svar.

  • Dreng, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat