Ikke den eneste

Det, der er det underligste ved at føle sig ensom er, at man ikke nødvendigvis er alene. Man kan sagtens være ensom og helt alene, men det er nok lige så normalt, at man føler sig ensom i en gruppe eller et fællesskab, som man ellers fysisk er en del af. Det kan være enormt ensomt at føle, at man ikke bliver set eller at ens stemme bliver overhørt i samtalerne. Og det er sygt svært at snakke om, fordi man nemt kan blive mødt med et uforstående svar.

Hør fra andre i samme situation

Mathias' historie om ensomhed

At skulle ligge om aftenen og høre på dem skændes omkring hans alkoholmisbrug… Jeg har jo bare grædt mig selv i søvn så mange nætter

Gruppechatten

Er du mellem 15-25 år har du mulighed for at være med i en anonym gruppechat, hvor du kan snakke med andre unge om, hvad du tænker om fx kærestesorger, ensomhed og meget andet.

Pige, 19 år

Jeg føler mig meget ensom, jeg har bare det her hul i min brystkasse, som bare bliver større og større

Pige, 17 år

Måske er det ikke et stort problem, fordi der er mange der er ensomme, men jeg føler bare
ensomhed

Pige, 18 år

Jeg er glad for den jeg er, men nogle gange måske 3-5 gange i ugen får jeg følelsen af ensomhed

Dreng, 18 år

Det er jo en klasse der her været sammen i 2 år, også kommer man ind som ny…

Din mening er vigtig for os. Besvar og vind et gavekort

I Børns Vilkår vil vi gerne sikre, at vores hjemmeside er relevant for dem, der bruger den. Vi vil derfor gerne høre, hvad du synes om den. Det tager 2 minutter at svare på spørgsmålene. Alle, der svarer på spørgeskemaet, får tilbud om at være med i lodtrækningen om to supergavekort til gavekortet.dk på 250 kr. stykket.


Ensomhed i en coronatid

Mange oplever at føle sig ensom fra tid til anden. For nogle opstår følelsen oftere i denne tid, hvor samfundet er delvist lukket ned. Ensomhed kan være svært at tale om, også selvom statistikkerne viser, at der er mange, som deler samme oplevelse i denne tid. Det kan være særlig svært, hvis man lige er startet på en ny skole, nyt studie eller arbejdsplads, eller ikke havde et særligt stort socialt netværk inden nedlukningen. Den primære kontakt til omverdenen er lige nu gennem sociale medier, gruppechats, online møder osv., og ensomhed bliver for mange en helt naturlig reaktion på en unaturlig situation.

Nogle bruger dog isolationen til at lade op og puste ud, fordi nedlukningen også kan opleves som en pause fra nogle af de ting, som hverdagen normalt er fyldt med. Fester og fritidsaktiviteter er skiftet ud med tid derhjemme. Og nedlukningen har skruet ned for den daglige dosis af stimuli og evige kamp om at tilpasse sig sociale og faglige krav.

Uanset om Coronatiden har forstærket en oplevelse af ensomhed eller givet et pusterum, kan det være rart at tale med nogen om, hvad nedlukningen gør ved os.

ALENe podcast

Du kan få hjælp

Har du svært ved, at tackle din følelse af ensomhed? Og har du brug for at snakke med nogen om det? Så husk, at BørneTelefonen er der for alle – også dig over 18 år.

I’m So Lonesome I Could Cry

The silence of a falling star Lights up a purple sky And as I wonder where you are I'm so lonesome I could cry

Astronaut

'Cause tonight I'm feeling like an astronaut Sending SOS from this tiny box And I lost all signal when I lifted off Now I'm stuck out here and the world forgot Can I please come down?

So Lonely

Now no one's knocked upon my door For a thousand years or more All made up and nowhere to go Welcome to this one man show

Lonely

What if you had it all But nobody to call? Maybe then you'd know me 'Cause I've had everything But no one's listening And that's just fucking lonely

Har du kærestesorger eller føler du dig ensom i dit forhold?

Kærlighed kan give en følelse af lykke og nærhed, men kan også give en følelse af smerte og ensomhed, enten fordi man mangler eller savner kærlighedsrelationer, eller fordi man ikke føler sig forstået og set i relationen med en anden.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat