Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Har du selv krænket?

Krænker er ikke noget man ER, det er noget man GØR. Hvis du har krænket en person, er det vigtigt, at du får talt med nogen om det, så både du og den krænkede kan få hjælp. Her på siden kan du få råd til, hvordan du kan skrive eller fortælle noget svært.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Gode råd Har du selv krænket?

Vend det med nogen.
Måske er det en hjælp for dig først at vende det med en, du kender og stoler på. Bare for at høre om andre også tænker, at du er gået for langt.

Du kan fx sige:
”Jeg har brug for at tale med dig, jeg har en fornemmelse af, at jeg har gjort noget grænseoverskridende. Det har jeg det dårligt med.”

Det kan være skamfuldt. Derfor er der også flere der vælger at bruge en anonym rådgivning til at snakke om det første gang. Du er altid velkommen til at kontakte os på BørneTelefonen. Vi vil gerne snakke med dig og dømmer dig ikke.

Søg hjælp hvis du har krænket eller har tanker om at krænke en anden seksuelt. Læs hvordan:

Hvis du har krænket en anden, eller har tanker om det, kan det være nødvendigt at få professionel hjælp. Det kan være en idé at tale med sin læge om det eller en psykolog. Du kan også altid kontakte BørneTelefonen eller læse mere her: CTRL

Der kan du finde råd til at håndtere tankerne og få viden om fx at opsøge hjælp.

Hvis du har vist eller delt et nøgenbillede af en anden, så er det vigtigt, at du ikke holder det for dig selv. Læs hvad du kan gøre:

Det kan have alvorlige konsekvenser for den person, der er på billedet. Derfor er det en stor hjælp, hvis du fortæller, hvad der er sket, til en voksen. Så kan du være med til at prøve at få slettet billederne og stoppet billeddelingen.

Det kan være rigtig svært at indrømme, at man har gjort noget, man ved, ikke var en god ide. Det er stadig meget bedre at fortælle det, end at holde det for sig selv.

Det kan være rigtig ubehageligt at gå rundt med dårlig samvittighed. Og du kan være med til at gøre situationen bedre, hvis du fortæller om det. Her er nogle råd til, hvordan man fortæller eller skriver noget svært.

sådan kan du fortælle noget svært

Hvordan Fortæller Man Noget Svært?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat