Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Meget akavet forhold mellem mig og min veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Jeg kan forstå, at dig og din veninde indimellem oplever, at jeres venskab er lidt akavet. Når jeg læser dit brev, synes jeg faktisk, det lyder til, at I har et venskab, hvor I tør tale om det, der går jer på. Du skriver, bl.a., at I har talt om, hvad grunden er til, at det indimellem føles lidt ”akavet”. Det synes jeg bare er så sejt og modigt, at I kan have sådan en samtale – også selvom I måske ikke har fundet et endeligt svar endnu eller en konklusion, som du selv skriver.   

Det lyder måske lidt fjollet, men måske er det slet ikke noget, som I skal være så nervøse for. Det lyder nemlig til, at I er rigtig gode til at finde hinanden igen, hvilket måske især skyldes, at I  ”kan snakke rigtig godt sammen”, hvilket er altafgørende for at kunne have et tæt venskab. Derfor synes jeg, at I skal lade vær med at fokusere på, at det indimellem kan være lidt akavet, for det er måske egentlig bare meget naturligt?  Jeg ved fra andre, der også har været lidt væk fra hinanden, fx været på ferie eller lignende, at man godt lige kan have brug for lidt tid, før tingene er, som de plejer. Det behøver bestemt ikke være noget, som man skal være nervøs for. Måske skal I bare se, om I kan grine lidt af det og sige ”nårh ja, og hvad så?!”.

Jeg ved ikke, om mit svar har hjulpet?  Måske kan det være med til at give jer lidt ro på tankerne om jeres venskab?! Hvis ikke, er I meget velkommen til at skrive eller ringe til BørneTelefonen på 116111. Under alle omstændigheder, så håber jeg, at I sætter pris på det venskab, som I har – det lyder nemlig som om, I har rigtig meget at være glade for.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat