Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hej brevkassen

Hej BørneTelefonen

jeg er en pige på 15 år

Og mit problem er: min eks-bedsteveninde er blevet bedsteveninder med en anden og savner hende totalt meget vil rigtig gerne have hende tilbage..

Vi er gode veninder

taler meget sammen men hun har en anden som hun elsker totalt meget og bliver nogen gange jaloux

hvad skal jeg gøre?

Pige
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig,
Det kan gøre rigtig ondt, når man pludselig ikke rigtig føler sig så tæt med sin veninde, som man plejer. Derfor kan jeg godt forstå, at du bare ønsker, at få din bedsteveninde tilbage. 

Det lyder dog til, at du og din gamle veninde stadig har et rigtig dejligt venskab, som det er vigtigt at værne om. Du skriver, at I er gode veninder og taler meget sammen, hvilket jo faktisk er et rigtig godt tegn på et sundt venskab, men der er alligevel noget, der er blevet anderledes? 

Det er oftest sådan med venskaber, at de med tiden udvikler sig. Man kan have både op- og nedgange i et venskab, der kan være venskaber, der varer evigt, og andre kan man holde pause fra. Selvom man elsker hinanden højt, er noget af det vigtigste i et venskab, at give hinanden plads. Det er derfor vigtigt, at du ikke begrænser din veninde, men i stedet fortæller hende, at du er ked af, at I ikke længere snakker så meget sammen, og at du savner hende.

Jeg ved ikke, om du mon har fortalt hende, hvor meget du savner hende? Det kan jo være, at din veninde slet ikke kender til dine frustrationer og derfor ikke tænker det samme om jeres venskab, som du gør? Måske hun i virkeligheden stadig ser dig, som sin bedste veninde, men bare også synes, det kunne være sjovt at have andre veninder? Måske har du det endda på samme måde? Er der fx andre piger, du måske også godt kunne tænke dig at blive mere venner med nu? Når venskaber ændrer sig, så åbner det nemlig også op for, at man kan få øje på andre nye venskaber.

Nu ved jeg ikke, hvordan jeres venskab hidtil har været, men kunne det mon være en idé at lære din venindes nye veninde at kende også? Jeg ved godt, at du skriver, at du vil have din veninde tilbage, men det kunne jo være, at det slet ikke var så dumt, hvis I alle tre kunne hygge jer sammen?

Jeg håber, du kunne bruge mine råd. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke fremover.

Med venlig hilsen

Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat