Brev

Udseende

Hej BørneTelefonen.

Jeg Er Bange For Dem I Min Klasse Ikke Kan Lide Mig. Er Bange For De Begynder At Mobbe Mig.

Hvad Skal Jeg Gøre?

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tusinde tak for dit brev. Hvor er det sejt, at du skriver ind og deler dine tanker med BørneTelefonen.

Jeg kan godt forstå, at du kan blive bange for, at dem i din klasse ikke kan lide dig. Og jeg kan også sagtens forstå, at du er bange for, at de begynder at mobbe dig. Jeg tror, at mange børn har prøvet at have det ligesom dig.

Jeg tror, at det er vigtigt at huske på, at du er god nok som du er. Alle mennesker er forskellige og ser forskellige ud. Det er ikke udseendet, der bestemmer, om du er et dejligt menneske. Det er din personlighed.

Når man er 11 år gammel, kan der godt ske forandringer med kroppen og udseendet. Man kan f.eks. vokse hurtigt. Nogle begynder at få hår på kroppen. Er der mon sket forandringer med dit udseende, siden du tænker sådan om udseende?

Måske kan du også fortælle din mor eller far, at du er bange for, at dem i din klasse ikke kan lide dig og begynder at mobbe dig. Har du prøvet det? Eller måske kunne du også snakke med en god lærer om det? Din skole skal nemlig have en plan for, at der ikke er nogen, som mobber andre. Du kan også læse lidt mere om, hvad du kan gøre, hvis nogen mobber her: Gode råd mod mobning

Jeg ved, at mange børn synes, at det er en lettelse at få snakket om sine tanker og følelser. Det kan være svært at gå med det hele indeni. Nogle gange er det rart at få det ud af hovedet og mærke, at der er nogen, der forstår det. Måske ville det også være rart for dig?

Jeg synes ikke, at du skal gå og være bange for, at de andre fra klassen ikke kan lide dig og være bange for at de begynder at mobbe dig. Derfor håber jeg, at du vil tale med din mor eller far om det, så de kan passe godt på dig og hjælpe dig.

Vær glad for den, du er. Vær god mod andre. Og husk at sige fra og sige det til en voksen, hvis der er nogen, der ikke er søde over for dig.

Kærlig Hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat