Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Covid-19

Hej børnetelefon. Min mormor er blevet smitet med corona jeg er bange for hun dør hvad skal jeg gøre

Dreng, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 10 år,

Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for at miste din mormor. Det er aldrig sjovt, når nogen man holder af blive syge, og slet ikke i øjeblikket, hvor man hører så meget om Covid-19 og at ældre er en smule mere sårbare end andre. Nu ved jeg jo ikke hvor gammel din mormor er, men uanset hvad, er det godt, at det er blevet opdaget, så hun kan få den rigtige hjælp.

Når en man holder bliver syg vil man naturligvis meget gerne være sammen med ham/hende for at hjælpe og støtte, så meget som muligt. Sådan fornemmer jeg også du har det med din mormor?

Men jeg går ud fra at du desværre ikke kan se hende, fordi du selv kan risikere at blive smittet. Hvis det er tilfældet, håber jeg at du måske har talt med dine forældre om andre måder, du kan vise hende, at du tænker på hende på. Har du mon det?

Måske kan du FaceTime med hende eller bare tale i telefon? Det kan måske gøre dig lidt mere rolig at høre hendes stemme.
Du kan eventuelt skrive hende et brev eller tegne en tegning, som hun kan få sendt eller bragt af dem, der må se hende. Det kan nogen gange også lette lidt, for så har man vist, at man gerne vil være der, men desværre ikke må.

Måske kan du også tale med din mor eller far om det. Selvom de ikke kan give dig et klart svar, hjælper det ofte at tale med nogen om ens bekymringer. På den måde kan de også bedre støtte dig i denne svære situation.

Jeg håber det kan hjælpe dig lidt at tænke på, at vi har et rigtig dygtigt sundhedsvæsen her i Danmark, og de er alle forberedte og klar til at gøre deres allerbedste for at hjælpe alle, der bliver ramt af Corona. Også din mormor.

Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 hvis du har brug for at tale med nogen. Det er anonymt.

Jeg håber din mormor snart får det bedre. Rigtig god bedring til hende og husk at passe på dig selv.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat