Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

trist

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år

Mange tak for dit brev! Det er ikke så underligt, at du er ked af det lige nu, for jeg kan godt høre, at din gudfar betyder meget for dig. Men når du også har gået og følt dig trist, inden det skete, kan jeg godt forstå, at du er begyndt at tænke over, hvad det mon kan skyldes. Det er rigtig godt, du reagerer på det nu.

Det er svært at sige, hvad din tristhed skyldes, men det kan måske godt være en lettere depression. Det kan også "bare" være noget så enkelt som nervøsitet eller usikkerhed over, hvad der skal ske, når folkeskolen er forbi, eller nervøsitet over, at afgangsprøverne venter lige om hjørnet. Det er kun en læge, der kan afgøre, om du har en depression, så jeg tænker, at det vil være en god ide at tale med din læge.

Derudover tænker jeg, at det kan være rart for dig at få talt tingene grundigt og åbent igennem med dine forældre, en god ven, din kæreste eller andre. De ting, du har tæt inde på livet lige nu (dødsfald og sygdom), påvirker selvfølgelig en hel del, tænker jeg. Af den grund kan det være svært at finde det gode humør frem igen. De ting bør du også tale en masse om, hvis det påvirker dig.

Du kan også kontakte BørneTelefonen telefonisk, på sms eller på chat, så du kan få en mere konkret snak om, hvordan dit liv fungerer, hvor længe du har været nedtrykt, og hvornår det startede. Der sidder rådgivere parate til kunne tale med dig, så du skal endelig bare tage kontakt. Og du er jo ganske anonym, så du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt vi kan se, hvem du er. Det kan vi ikke.
Vi er der for dig, hvis du har brug for det. 

Kærlig hilsen 
BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat