Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp hun flytter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 12 år,

Jeg kan godt forstå det er svært, at du og din bedste veninde ikke længere skal se hinanden hver dag i skolen. I er jo vant til at se hinanden hver dag.

Heldigvis betyder det ikke, at I ikke kan være venner eller bedste venner. I kan både se og skrive til hinanden på nettet. Og I kan ringe sammen. 

Hvis hun kun flytter skole, men ikke flytter væk fra byen, så kan I også stadig mødes efter skole. I er heldigvis så store, at I selv kan besøge hinanden. Selv lave aftaler om at mødes.

Jeg ved godt, at det ikke er det samme som at se hinanden hver dag. Og I har ikke de samme oplevelser fra skolen. Men I behøver ikke miste hinanden og venskabet. Heldigvis.

Har du talt med din veninde om, hvor svært du synes det er? Måske har hun det på samme måde? Måske kan I sammen lægge en plan for, hvordan I kan blive ved med at ses og være venner?

Og hvad med dine forældre? Måske kan de trøste og støtte dig, når du savner din veninde for meget. Måske kan de hjælpe til med at bevare kontakten til din veninde? Invitere til overnatning og hygge?

Er der andre i klassen, som også kommer til at savne hende meget? Hvis der er, så kan I måske hjælpe og trøste hinanden?

Jeg ved det er svært. Livet er fyldt med en masse ”farvel’ler”. Men heldigvis også med en masse ”på gensyn’er” og ”goddag’er”.

Det lyder som om din venindes skoleskift kun er et ”på gensyn”, til jeres næste aftale om at være sammen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat