Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Utroskab eller ikke

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 19 år

Det er rigtig godt, at du skriver herind med dine bekymringer. For det er store følelser, du står med, og jeg vil gerne kigge på det sammen med dig.

Dine forældre er blevet skilt efter en længere periode, hvor de ikke har fungeret sammen. Det kan være kæmpe stort for de involverede børn – uanset om de er 3 år eller 19.

At du er ked af det og stresset er en helt naturlig reaktion. Har du mon nogen at snakke med om det? En veninde, en bedsteforælder, eller en lærer?

Jeg kan godt forstå at det både fylder meget i dig, at du har set tegn på utroskab. Og at det påvirker dit forhold til din mor.

At dine forældre ikke fungerede sammen, er udelukkende dine forældres ansvar. Og hvordan de har valgt at håndterer det, er også deres ansvar.

Når det så er sagt, så er det store følelser ,dine forældre har stået med. Og sikkert en sorg de har skulle bearbejde. At drømmen om kernefamilien og “for evigt” er brast.

Det samme er det for børnene!

I er alle sårbare lige nu, men det lyder som om at det, der fylder mest for dig, er tanken om utroskab, og hvad det får af konsekvenser for dig og forholdet til din mor. Det kan jeg godt forstå.

Jeg tænker faktisk, at det kunne være befriende for dig at få luftet ud til din mor. Både de ting du har set, det du har tænkt omkring det, og det der bekymrer dig lige nu.

Det kan både være en snak I har sammen eller et brev. I brevet kunne du  formulere det, som du har gjort til mig.

Du kunne fx skrive,  at du har set de her beskeder, som forargede dig. At de pludseligt lange arbejdstider og venindeweekend ophold lød som undskyldninger. Hvordan tanken om, at hun måske har været din far utro, har påvirket dig. Og at det har påvirket måden, du ser hende på.

Du kan også her gøre opmærksom på at du ikke kan overskue at forholde dig til en “ny” far lige nu.

Du har lov til på en pæn måde at spørge ind til, hvordan det hele hænger sammen. Men der er selvfølgelig ikke en garanti for at du får svar. Eller får de svar du gerne vil have.

Det lyder som om du bærer på en hemmelighed, som slet ikke er din. Er det mon rigtigt forstået?

Det lyder som om at du har brug for at få vished. Få det ud, hvor det hører til – ud til din mor.

Mor, jeg er ved at gå i stykker over den her hemmelighed, som jeg slet ikke ved om er reel. Jeg har set de her ting, og jeg har brug for at du fortæller mig hvordan det hænger sammen. For det har påvirket vores forhold, og det er jeg rigtig ked af.

Det er en svær samtale, det ved jeg godt. Og jeg ved, at du er bekymret for, om I kan tackle det. I står i en sårbar situation allesammen, men det lyder som om, at du har brug for at få vished, og for at få lagt ansvaret hvor det hører til.

Også for, at du netop kan føle, at din mor igen er ærlig overfor dig. I forhold til jeres relation tænker jeg derfor også, at du har brug for at få talt med hende.

Jeg ønsker en god snak

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat