Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vens forældre skal skilles

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 19 år. 

Det er rigtig godt, at du vil være der for din veninde. Det har hun helt sikkert brug for og med den omsorg du viser, så virker du som en super veninde. 

Jeg kan rigtig godt forstå, at du synes det er svært at få startet en samtale. Men jeg synes du skal holde fast i din mavefornemmelse om, at det virker til, at din veninde faktisk gerne vil tale om det. Så det gælder bare om, at få spurgt, hvordan hun har det, selvom det er svært. Men det er tit det første spørgsmål man lige skal have over sine læber og så skal resten nok gå helt fint. 

Nogle start sætninger kunne eksempelvis være: "Hvordan går det derhjemme?", "Er der noget nyt i forhold til skilsmissen?" Hvordan har du det med det og er dine forældre gode til at passe på dig? Taler de med dig om det?" 
 

Det vigtigste du kan gøre, at være tydelig omkring, at du er der for din veninde og hun altid kan komme til dig og få luft for de frustrationer eller tanker hun har omkring hendes forældres skilsmisse. 

En anden idé kunne også være, at du inviterede hende hjem på weekend hos dig. Så havde I en hel weekend sammen, hvor I rigtig kunne hygge jer og så ville der helt sikkert opstå situationer, hvor I kunne snakke om det. Samtidig ville din veninde komme lidt væk derhjemme fra og måske få tankerne lidt væk fra hendes forældres skilsmisse. 

Du må endelig ikke blive bange for at få spurgt ind til, hvordan din veninde har det. Ofte er det mere rart, at folk spørger én, når der er noget galt, end man slet ikke snakker om det. Hvis der så er en dag, hvor din veninde ikke har lyst til at snakke om det, så er jeg sikker på, at hun nok skal sige fra og så kan du prøve igen en anden dag. Det er bedre at spørge ind end at lade som ingenting.

Din veninde er heldig at have dig som veninde. 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen.  

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat