Brev

Skilte forældrer

Hej BørneTelefonen

Jeg har problemer nogle gange med mine forældre
Det er tir at jeg hele tiden skal sige noget vider og nogle gange følger jeg som en tjener ( du hved at sige tingene) og nogle gang siger min mor fx at husk at tage det med fra far af og nogle gange glemmer jeg det og nogle bliver hun irrteriene der sammen hos min far

Pige 12år. Håber i kan hjælpe

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 12 år

Jeg kan godt forstå, at du indimellem føler dig som en “tjener” – og derfor er du nødt til at fortælle dine forældre, hvordan du har det. Det er nemlig ikke din opgave at sige ting videre for dem.

Selvfølgelig skal du også selv sørge for at huske ting, men i sidste ende er det dine forældre, der har ansvaret for dig. Når du glemmer noget, er det jo ikke med vilje.

Derfor tænker jeg på, om dine forældre mon ved, at du synes, det er svært? Hvis ikke, så kan du tænke over, hvordan du kan fortælle dem det.

Du kan enten skrive et brev til din mor og far, hvor du beder dem om at tale med hinanden. Eller du kan måske indkalde dem til et “møde”, hvor de begge kommer. Når dine forældre ved, hvordan det hele påvirker dig, vil det måske ændre sig?

Det kan også være, du allerede har talt med dem uden held. Hvis det er tilfældet, er der måske en voksen, fx din lærer, der kan hjælpe dig med at snakke med dem? Det er også en mulighed.

På vores hjemmeside har vi også samlet nogle råd. Du kan se mere her. På hjemmesiden kan du også læse, hvad du kan gøre, hvis du ikke føler, du bliver hørt.

Du kan nemlig bruge det, der hedder din “initiativret”.

Hvis du har brug for det, er du altid velkommen til at kontakte os igen på 11611.

Mange hilsner
BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat