Brev

Sommerhus

Hej BørneTelefonen.
For lidt tid siden var jeg i sommerhus:) med min familie. Der skete bare noget min bror og jeg skulle sove i samme seng. I løbet af aften blev det lidt en anden stemning vi rørte lidt ved hinanden! Og så skete det altså vi havde ik sex men på en måde altså vi havde tøj på men jeg lå oven på ham så ja! Ved ik helt hvad jeg skal gøre nu!

 

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14 årige pige

Tak for dit modige brev. Når jeg skriver modig, er det fordi jeg fornemmer, at du har fortrudt det I gjorde. Mon det er sådan du har det? Hvis det er tilfældet er det godt, at du har bedt om hjælp.

Det er ikke ualmindeligt, at søskende er nysgerrige i forhold til hinanden. Jeg tror, at du skal bruge din erfaring til at få snakket med din bror, om det der er sket og sammen skal I aftale, at det ikke må ske igen.

Når du og din familie skal i sommerhus næste gang skal du bede om at få en seng for dig selv. Det vil være naturligt for en pige på 14 år at have det ønske. Du skal ikke bruge erfaringen til at slå dig selv i hovedet med, men netop bruge det som en erfaring.

Du er i puberteten, hvor interessen for sex naturligt spirer og man udvikler seksuelle følelser for personer man holder af. Men det er sådan i Danmark, at der er regler for, hvornår og med hvem man må have sex.

Måske kan du have glæde af at se på Privatsnak.dk, som rådgiver om alt med sex, pubertet og kærester. Siden er lavet til unge mellem 10-15 år. Her kan du ringe, chatte eller SMS ´e med en voksen. De hjælper hver dag unge, der som du har brug for råd.

Jeg håber, du kan bruge mit svar ellers er du altid velkommen til at skrive igen. Vi vil altid gerne hjælpe.

Kærlig hilsen

Børnetelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat